Verstappen nem írná le a Mercedest, miközben Hamilton a Red Bullt méltatja

Forma-1, Bahrein teszt, 3. nap, Lewis Hamilton, Max Verstappen, Mercedes, Red Bull
BAHRAIN, BAHRAIN - MARCH 14: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP and Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talk in a press conference during Day Three of F1 Testing at Bahrain International Circuit on March 14, 2021 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Max Verstappen óvatosan nyilatkozott a Mercedes bahreini teszten nyújtott gyenge teljesítményével és a Red Bull esélyeivel kapcsolatban, mondván a világbajnok istálló az eddigi években sem villogott a szezon előtt.

Az idei előszezoni tesztelés eddigi meglepetését a Mercedes rossz szereplése szolgáltatja. Természetesen kevés információ áll a rendelkezésünkre és naivitás lenne azt gondolni, hogy a világbajnok istálló nem lesz ott az élmezőnyben az idén is, a technikai gondok és az idegesen viselkedő W12-es ugyanakkor nyugtalaníthatja a csapatot, ezzel egyidőben pedig bizakodásra adhat okot a Red Bullnak, amely a Mercedes első számú kihívója lehet. Max Verstappen ezzel szemben nem tartja favoritnak saját csapatát.

Verstappen nem írja le Hamiltont és a Mercedest Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

„Még mindig eléggé korán van, hiszen eddig csak egy napot töltöttem az autóban – nyilatkozta a holland pilóta az utolsó tesztnap ebédszünetében. – Nagyon pozitív nap volt, mivel sok kört tettünk meg, ami a múltban nem így volt. De végső soron ez csak egy teszt. A Mercedes az elmúlt években sem sokszor villogott a teszteléseken, úgyhogy a nyers teljesítményről a mostani teszt sem mond sokat. Nekünk mindenképpen az adatgyűjtésről szól ez a három nap."

Verstappen annak mindenképpen örül, hogy több kört tudnak megtenni a korábbi évekhez képest, az erőviszonyokról azonban még nem akar beszélni, mivel úgy érzi, hogy a Mercedes gondjai nem változtatnak semmi a szezon előtt.

Túl korai megmondani, hogy hol állunk, hiszen senki nem mutatott még semmit. Én csak örülök magam miatt és hogy annyi kört tudtunk megtenni, mert most ez a legfontosabb. A mérnökök és mindenki a gyárban rengeteg adatot akar, aztán majd az első versenyhétvége időmérőjének harmadik szakaszában meglátjuk, hogy hol állunk."

Hamilton szerint a Red Bull erős lesz Forrás: Formula 1 via Getty Images/2021 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene

Ezzel szemben Lewis Hamilton úgy érzi, hogy mindenképpen nagyobb lesz a csata az első helyért. A hétszeres világbajnok a Red Bull mellett másik két csapatot is kiemelt.

A csapat problémáival (Bottasnál az első nap délelőttjén váltóhiba merült fel, majd Hamilton a második napon kicsúszás miatt veszített időt) szerinte felesleges sokat foglalkozni, mint ahogyan ők nem is teszik.

„Nem vesztegetem aggódásra az időmet, mert az eltereli a figyelmet a megoldások megtalálásától. Keményen dolgozunk és arra koncentrálunk, hogy túljussunk a kevés rendelkezésre álló tesztelésen, és közben megpróbáljunk a lehető leghatékonyabbak lenni. Szerintem mindenki leszegett fejjel dolgozik és senkit nem zavartak meg különösebben a történtek. Többszörös bajnokcsapat vagyunk, tudjuk hogyan kell összekapni magunkat, leszegni a fejünket és a munkánkra koncentrálni."