Vágólapra másolva!
Nem akadályozta Fernando Alonso felkészülését, hogy február elején biciklis balesetet szenvedett, de újabb műtét vár rá a következmények miatt.

Fernando Alonso visszatérése a Forma-1 idei szezonjának egyik szenzációja, főleg azután, hogy a kétszeres F1-es világbajnok február elején biciklis balesetet szenvedett, amikor svájci otthona közelében egy autónak ütközött. Alonsót megműtötték, az állkapcsa sérült meg, de Bahreinben azt mondta, nem számít további problémákra.

Alonso felkészülését nem hátráltatta a baleset Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

„Már két-három hete edzek teljesen normálisan, a szimulátorban is voltam hétfőn és kedden, úgyhogy ez nem nagyon befolyásolta a felkészülést – nyilatkozta. – Csak pár marketing- és forgatási napot hagytam ki, aminek bizonyos szempontból még örültem is. Tegnap mindent felvettünk, úgyhogy mozgalmas napom volt, de nyilvánvalóan jól érzem magam.”

Az Alpine-nál szerencsésnek nevezték, hogy Alonso kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet,

de a spanyol pilóta elárulta, bár jól érzi magát, az ügy még nem zárult le teljesen. „A szakmai, versenyzői szempontból 100 százalékos vagyok, de még két titán lemezt a szezon után majd el kell távolítani az állkapcsomból” – árulta el.

Alonso szerint ez nem befolyásolja majd a szereplését, azzal kapcsolatban viszont nem akart jóslásokba bocsátkozni, hogy az Alpine mire lehet képes a visszatérése évében.

„Nem tartok semmilyen kihívástól – jelentette ki. – A középmezőny viszont jelenleg nagyon szoros, nagy a küzdelem, úgyhogy tisztában vagyunk azzal, hogy mindent ki kell hoznunk magunkból, minden hétvégén tökéletesnek kell lennünk, ha sok pontot akarunk szerezni” – jelentette ki.