Hamilton helyében honfitársa visszavonulna a nyolcadik vb-cím után

Forma-1, USA Nagydíj, Hamilton, Mercedes, Norris, McLaren
AUSTIN, TEXAS - NOVEMBER 03: 2019 Formula One World Drivers Champion Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates with Lando Norris of Great Britain and McLaren F1 in parc ferme during the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on November 03, 2019 in Austin, Texas. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lando Norris nyugdíjazná Lewis Hamiltont honfitársa nyolcadik világbajnoki címe után. A McLaren pilótája szerint Hamilton pontosan tudja, mit akar kezdeni az életével, aminek nem csak az F1-ről kellene szólnia.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Lewis Hamilton az F1-es világbajnokság esélyese, a Mercedes pilótája pályafutása nyolcadik világbajnoki címére hajthat. A brit pilóta viszont meglepetésre csak az idei szezonra szerződött le csapatával, így várhatóan sokáig kérdéses marad, hogy folytatja-e a pályafutását jövőre is.

Hamilton és Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt mondta, az egyéves szerződéssel csak időt akartak nyerni komolyabb tárgyalások előtt, a világbajnoki címvédő azt is hozzátette, hogy nem a nyolcadik győzelmétől teszi függővé, hogy megy-e vagy marad.

Honfitársa, Lando Norris viszont már nyugdíjba küldené a rekorder pilótát.

A harmadik szezonjára készülő Lando Norris és a nyolcadik vb-címéért támadó Lewis Hamilton Forrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

„Lewis olyasvalaki, akinek sok teendője van a Forma-1-en kívül is, de neki is csak egy élete van. Ha az ember megnyeri a nyolcadik világbajnoki címét és ezzel új rekordot állít fel, akkor a fellegekben járhat, mert a legtöbb nagydíjversenyző már egy bajnoki címmel is boldog lenne" – idézte Norrist a brit Sky nyomán a Speed Week.

Norris tavaly bírálta sikeres versenytársát, azt nyilatkozta, hogy nem értékeli Hamilton rekordjait, mert szerinte a Mercedesszel minden futamot meg kellene nyernie és egy-két riválisa tekinthető igazi ellenfélnek, de később visszavonta az állásfoglalását. Most kételkedett abban, hogy Hamilton még nem döntötte el, merre tart majd a jövőben.

„Lewis pontosan tudja, hogy mihez akar kezdeni, és gyanítom, hogy a csúcskategórián kívül is élvezné az életét, nem kellene, hogy a Forma-1 teljesen kitöltse a jelenlegi életszakaszát. Viszont, végül is, én sem tudom, hogy mi fog történni,