Vágólapra másolva!
Már az első verseny előtt igyekeznek tisztázni a Ferrari versenyzőivel, hogy a csapat érdekét kell szem előtt tartaniuk. Mattia Binotto beszélt Charles Leclerc-rel és Carlos Sainz-cal, hogy először a csapat ellenfeleit kell legyőzniük.

Új csapattársat kapott maga mellé a Ferrari ifjú tehetsége, Charles Leclerc, miután elküldték Maranellóból a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt és Carlos Sainz Jr. érkezett a helyére. Sainz kapcsán sokan úgy vélik, hogy eleve másodhegedűsnek szerződtették, a Ferrari és a spanyol pilóta viszont nem így gondolja.

Leclerc, Binotto és Sainz a Ferrari csapatbemutatóján Forrás: Scuderia Ferrari

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke ezért jobbnak látta már a szezon előtt leszögezni, hogy „a csapat az első, egyetlen ember sincs, aki a csapat fölé helyezhetné magát.” A svájci szakember szerint ezzel mindenki tisztában van, és megbeszélte a pilótákkal azt is, hogy

Binotto úgy véli, a Ferrarinak elsősorban csapatként kell jobban működnie, majd akkor foglalkozna a pilótái egymás közti csatájával, amikor már ők ketten a leggyorsabbak a mezőnyben. Addig viszont átláthatóságra és egymás iránti bizalomra van szükségük, de úgy látja, hogy jó alapokra építkezhetnek.

„Sokat csevegtünk és beszélgettünk egymással az elmúlt hetek során. Nagyon fontos, hogy megértsük egymást, de ezzel kapcsolatban magabiztos vagyok, látva a kezdetet. Nagyon reményteljesek lehetünk a jövőre nézve” – mondta a csapatfőnök, aki nem tudta megregulázni Vettelt és Leclerc-t, többször is összeütköztek és egyéb fegyelmezetlenségek is előfordultak.

Leclerc (képünkön) és Sainz is tesztelt már idén a Ferrarival, de az új autót még nem próbálhatták ki Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

„Az bizonyosan nagyon fontos, hogy a csapat pontokat szerezzel, ezt mindkét pilóta tudja. Tisztában vannak azzal, hogy a maximumot kell nyújtaniuk, mert a pilóták pontjainak összege kulcsfontosságú a konstruktőri értékelésben a szezon végén – összegezte a nyilvánvaló összefüggést. –

Binotto elismerte, jó autóra lesz szükségük, de remélte, hogy idén sikeresebb évük lesz, mint tavaly. Ezt befolyásolhatja a két pilóta körüli hangulat is, de nem ez lesz a döntő. „A pályán kívül biztosan mindig jól érezzük majd magunkat, de azt hiszem, hogy a pályán is jó küzdelem zajlik majd, kiélezett és ami a legfontosabb, előrébb viszi a csapatot.”