Vágólapra másolva!
Sebastian Vettelt nem zavarja, hogy átlagosnak tartják, és szerinte amikor majd befejezi Forma-1-es pályafutását, nem fognak rá sokáig emlékezni.

Csináljon bármit is hátralevő karrierje során, négyszeres világbajnokként Sebastian Vettel már örökre beírta magát a Forma-1 történelemkönyvébe. Sokak szerint azonban az utóbbi években jelentősen rontott a nimbuszán azzal, hogy a Ferrarival nem tudott világbajnoki címet nyerni, utolsó néhány szezonjában pedig hibát hibára halmozott. Az Aston Martinnal pályafutásában új fejezetet kezdő német pilótát azonban mindez nem igazán érdekli, mivel szerinte úgyis hamar elfelejtik majd.

Vettel nem másoknak akar bizonyítani Forrás: Aston Martin F1 Team

Az F1 mindig is a hihetetlen gyorsasággal változó sportágak közé tartozott, mindez pedig a mai felgyorsult világgal párosulva Vettel szerint még inkább azt eredményezi, hogy az emberek a jelenre és leginkább a jövőre koncentrálnak, ezért is képesek valakit nagyon hamar felkapni, illetve leírni.

– nyilatkozta a négyszeres világbajnok.

Az egészen pontosan 53 győzelmet jegyző versenyző emiatt nem is foglalkozik azzal, hogy mások szerint milyen örökséget hagy maga után és azt esetleg milyen mértékben rombolja le azzal, hogy legutóbb 2013-ban nyert világbajnoki címet. „Nem érdekel, hogy mit gondolnak az emberek. A mi világunk mindig előre tekint, ami jó, mivel nem lehet a múltban élni, különben még mindig Juan Manuel Fangióról beszélgetnénk, mint minden versenyző legjobbikáról – utalt az 50-es években sikereket elérő ötszörös világbajnok argentinra. – Szerintem nagyszerű ember volt, igazán különleges pilóta, de ha ma megkérdezünk egy 15 évest, hogy ki volt Fangio, nem hiszem, hogy választ fogunk kapni. Olyan szempontból ez nem baj, hogy az idő múlik és múlni is fog."

Szerinte nem fognak rá sokáig emlékezni Forrás: Motorsport Images/Glenn Dunbar

Mindez pedig szerinte azt fogja eredményezni, hogy nem sokkal visszavonulása után sokan már nem is foglalkoznak majd azzal, hogy korábban az F1-ben versenyzett egy Sebastian Vettel nevű négyszeres világbajnok.

helyette csak a feladatomra és magamra koncentrálok. Nem akarok önzőnek vagy arrogánsnak tűnni, de végső soron csak rólam és a csapatról van szó. Ezt egy kicsit kiterjesztve pedig azokról, akik támogatnak és rengeteget adtak az elmúlt tíz évben és az eredményektől függetlenül mellettem álltak" – utalt a szurkolóira.