Társoldalunk:

Pérez miatt a mexikóiak már nem tequilát isznak

2021.03.06. 20:23

Sergio Pérez szerint hazájában mindenki beállt mögé és új csapata, a Red Bull Racing mögé, amit azzal szeretne meghálálni, hogy megnyeri a Mexikói Nagydíjat.

A Racing Pointtól a Red Bullhoz szerződő Sergio Pérez élete nagy lehetősége előtt áll, hiszen az idén végre olyan autóval vághat neki a szezonnak, amely nagy valószínűség szerint önerőből is képes lesz a győzelemre, és adott esetben akár a világbajnoki címért is lehet küzdeni vele. A 31 esztendős mexikói pilóta így természetesen izgatottan várja a szezont, de rajta kívül így van ezzel még több millió mexikói is, akik Pérez reményei szerint élőben láthatják majd, ahogyan megnyeri nekik a Mexikói Nagydíjat.

Pérez az idén végre rendszeresen az élmezőnyben küzdhetForrás: Getty Images for Red Bull Racing/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

A koronavírus-járvány miatt tavaly igen felforgatott szezon tudott maga mögött az F1, amelyből a mexikói verseny kimaradt, az idén azonban már várhatóan 2019 után ismét rendeznek futamot Pérez szülőföldjén. Azt már az eddigi években is láthattuk, hogy a mexikóiak megőrülnek kedvencükért,

a Pérez-mánia pedig az idén minden korábbinál nagyobb lehet, lévén a 31 esztendős pilóta a Red Bull versenyzőjeként várhatóan az első helyekért száll majd harcba az Autódromo Hermanos Rodríguezen.  

Persze ehhez az is kell, hogy addigra visszatérhessenek a nézők a lelátókra. Az F1 terve az, hogy helyszínenként mérlegel majd, de mivel a Mexikói Nagydíj ősszel lesz, van rá esély, hogy nézők előtt fog zajlani. Természetesen Pérez is ezt szeretné. „Nagyon különleges lesz, amikor újra megtelnek a lelátók és visszatér az a bizonyos atmoszféra a nagydíjakra. Érzelmes lesz, és szerintem jobban fogjuk értékelni, mint korábban valaha" – nyilatkozta a Red Bull honlapjának.

Ennyire imádják a rajongók az F1-et MexikóbanForrás: Getty Images/2019 Getty Images/Dan Istitene

Az pedig mindennél nagyobbat szólna, ha Péreznek sikerülne nyernie hazája versenyén. Nagyon várom már, hogy újra Mexikóban versenyezzek. Jelenleg a Red Bull a nemzeti italunk, mindannyian megfeledkeztünk már a tequiláról – mondta viccelődve. – A mexikóiak nagyon szenvedélyesek, igazán imádják a csapatot és mindannyian mögöttünk állnak. Már várom, hogy hazatérjek és megpróbáljam megnyerni nekik a Mexikói Nagydíjat."

Addig azonban természetesen még sok az ismeretlen, hiszen Pérez még csak az összeszokási fázisban van a csapattal, illetve egyelőre azt sem tudni, hogy mennyire lesz jó a Red Bull idei autója, az RB16B. A mexikói pilóta azonban bízik benne, hogy nyerhet vele. „A cél a győzelem. Nyilvánvalóan egy folyamat vezet odáig, amit teljesíteni kell, de remélhetőleg az autó elég jó a győzelemhez. Ki kell várnunk. A Mercedesnek egészséges előnye van, de remélhetőleg csökkenteni tudjuk a különbséget és megnehezíthetjük az életüket."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK