Társoldalunk:

Mick Schumacher: Nem teher, hanem motiváció a híres családnevem

2021.03.04. 13:33

Édesapja munkamódszeréből tanulva a csapaton belüli kapcsolataira helyezné a hangsúlyt Mick Schumacher a Forma-1-ben. A Haas kötelékét erősíti, de a Ferrarival is folytatódik az együttműködése.

Az idei szezon során ismét felbukkan a Forma-1-ben a legendás Schumacher-név, a korábbi hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick révén. Az F2 tavalyi bajnoka a Ferrari támogatásával a Haas színeiben mutatkozhat be, sikerei és öröksége révén már most óriási érdeklődés övezi, de a 21 éves versenyző ezt nem éli meg teherként.

Mick Schumacher üléspróbán a Haasnál - GalériaForrás: Haas F1 Team

„Sohasem mondtam, hogy ez nyomást okozott – nyilatkozta a családnevével kapcsolatban. – Meggyőződésem, hogy nem is fogom ezt mondani, mert boldogan viselem a nevemet, és örülök, hogy visszahozhatom a Forma-1-be. Nagyon büszke vagyok rá. Lökést és motivációt ad, hogy minden egyes nap olyan keményen dolgozzak, ahogy csak tudok.”

Michael Schumacher híres volt arról, hogy a munkatársaival szoros munkakapcsolatot alakított ki,

mindig lojális volt a csapataihoz és sohasem bírálta nyilvánosan az istállóját. Ez több pilóta is megpróbálja hasznosítani, természetesen Mick sem kivétel, elárulta, hogy már eddig is tudatosan törekedett arra, hogy erős kapocs legyen a csapata és közte.

„Az is nagyon fontos, hogy mentálisan minden helyzetben erősek legyünk. Hullámhegyen kellene kezdeni a szezont, aztán remélhetőleg hasznosítani tudom mindazt, amit az elmúlt évek során megtanultam és továbbra is magas szinten teljesíthessek, erre van szükségünk. Inkább az erősségeimről szeretek beszélni, és nem a gyengeségeimről. Szerintem mindenki így van ezzel!”

Schumacher az eddigi pályafutása során hajlamos volt mérsékelten kezdeni egy adott kategóriában, a második szezonjai alkalmával viszont rendszerint az élmezőnybe került. Úgy érzi, a versenyeken jól szerepel, pozitívan értékelte a csapattal kialakított viszonyát, külön kiemelte, hogy örül, mert gyorsan beilleszkedett az istállónál. Erre építve minden téren fejlődni akar.  

Ez még a tavalyi Haas, de már az idei színeket viseli - GalériaForrás: Haas F1 Team

A német sportoló a Ferrari pilótaakadémiájának tagja, ez fennmarad úgyis, hogy idén már a Haas színeiben versenyez, például a szimulátoros gyakorlások révén. Segíti a munkáját édesapja egykori mérnöke, Jock Clear is, aki még a Mercedesnél dolgozott, amikor személyesen is megismerte a hétszeres világbajnokot.

„Az elmúlt évek során sokat beszélgettem vele – mondta Mick Schumacher. – Először 2014-ben dolgoztam vele a szimulátorban, elég mókás és nagyon érdekes volt, mert akkor még gokartoztam. Persze, beszéltünk arról is, hogy mennyire más volt a munka különböző versenyzőkkel és hogyan lehet ezt édesapámhoz mérni. Sok feljegyzést készítettem erről és mindenképpen várom, hogy még szorosabban együttműködjek vele az idén.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK