Vágólapra másolva!
Az Alfa Romeo és az Aston Martin után a Williamsnél sem tudták elkerülni, hogy a hivatalos bemutató előtt kiszivárogjon az idei F1-es autójuk előzetese. További részletek pénteken jönnek.

Formabontó módon egy mobilapplikáció és kiterjesztett valóságon alapuló technológia révén mutatja be idei F1-es autóját a Williams. Az FW43B-t, pontosabban annak 3D-s modelljét pénteken 15 órakor lehet majd először látni a „Williams Racing AR Launch 2021” nevű appban, ami iOS-re már elérhető és hamarosan Androidra is letölthető lesz.

Az FW43B 3D-s modellje az applikációból Forrás: Reddit/Astorphobis

Több sem kellett, egy Reddit-felhasználó kinyerte az applikációból a 3D-s modellt, bár az autó „fényezését”, a textúrát elsőre nem tudta összhangba hozni a formával, az autó általános megjelenéséből így is ízelítőt kapunk.

Feltételezve, hogy nem csupán a tavalyi autó egy régebbi változatát helyezték el a játékos marketingkampány eszközében, az látható, hogy az Alfa Romeóval és az Alpha Taurival ellentétben a Williams – egyelőre – megtartja a széles orrkúpot, a motorburkolaton nem kivehető az idei Mercedes-motoros autókra jellemző kitüremkedést, bár amennyire látni, kevésbé karcsú az autó hátulja a Mercedeshez és az Aston Martinhoz képest.

Az autó idei jellegére utal, hogy a padlólemezen látható a szabályok által megkövetelt „kivágás” és hátulnézetből, a diffúzoron sem látszanak az eddig engedélyezett apró szárnyak. Ezek alapján úgy tűnik, a Williams az idei specifikációt helyezte el az appban, így az FW43B kapcsán elsősorban a fényezés marad nyitott kérdés.

Nem a Williams az első autó, ami kiszivárog az idei előszezon során: az Alfa Romeóról egy részletfotó jelent meg a leleplezés előtt (gyaníthatóan a főszponzor gerillaakciójaként) és az Aston Martin weboldalának forráskódjából is kinyertek egy rendert az autóról, amelynek hitelessége néhány óra múlva megerősítést is nyert.

Már a színek is láthatók

Csütörtökön délutánra egy másik felhasználó ráhelyezte az appból kinyert textúrát is a modellre, így már látható, hogy a Williams FW43B az elődjéhez képest teljesen más fényezést kaphat.

Williams FW43B with livery from Williams AR app from r/formula1