Társoldalunk:

A Mercedes állást foglalt Verstappenről és Hamilton rövid szerződéséről

2021.03.04. 18:28

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nem változtatott az eddigi hozzáállásán, csak azután keres új pilótát, hogy eldől Lewis Hamilton és Valtteri Bottas jövője. Az eddigieknél hamarabb kezdene tárgyalni a hétszeres világbajnokkal.

Még el sem kezdődött a szezon, de a Mercedes pilótapárosának jövője ismét téma, hiszen Lewis Hamilton és Valtteri Bottas csak az idei évre hosszabbította meg a szerződését, és a felek folyamatosan emlegetik, hogy tekintettel kell lenniük napjaink gazdasági körülményeire, valamint a 2022-es szabályok körüli bizonytalanságra.

Wolff először Hamiltonnal és Bottasszal akar tárgyalni a szerződéshosszabbításról - Galéria a Mercedes W12-rőlForrás: Daimler AG/Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

Hamilton az idei Mercedes W12 bemutatóján lényegében azt mondta, az egyéves hosszabbítással csak időt akartak nyerni, és ezzel a csapatfőnök, Toto Wolff is egyetértett a csapat online sajtóbeszélgetésén, bár visszakérdezett, hogy Hamilton mit mondott pontosan az autóról szóló online közvetítésben.

Nincs kétség az elkötelezettsége felől. Először is, nagyon élvezi a versenyzést és szeretünk együtt dolgozni. Ezt részletesen megbeszéltük."„Emellett, abszolút igaza van, változnak az idők. Mindannyiunknak új prioritásai vannak az egészségünkkel és azzal kapcsolatban, ahogy élünk. Ő nagyon elszánt a rasszizmus és az egyenlőtlenség elleni kezdeményezései kapcsán, aztán itt van az óriási 2022-es szabályváltozás is, ami átformálja a Forma-1-et a következő évekre.”

„Viszont, igazából nem hiszem, hogy ez majd szerepet játszik. Teljesen rendben van, hogy egy hétszeres világbajnok versenyzőnek egy kis rugalmasságra van szüksége, hogy eldöntse, mihez akar kezdeni a jövőben a versenypályákon vagy a cirkuszon kívül.”

Megkérdeztük Bottast a terveiről

Wolff elmondta, megbeszélte Hamiltonnal, hogy idén nem az év végén, hanem már jóval korábban elkezdenek tárgyalni épp azért, hogy ne kelljen kapkodva dűlőre jutniuk. Ezzel indokolta az egyéves szerződést is, szerinte így több idejük van egyeztetni. Azt is megerősítette, hogy még Max Verstappennel sem kezd tárgyalni addig, amíg nem dől el a jelenlegi versenyzőpáros jövője.

Az F1-es mezőnyből szinte bárki szívesen átvenné Hamilton vagy Bottas helyét - Galéria a Mercedes W12-rőlForrás: Daimler AG/Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

„Max bizonyosan kimagasló versenyző a fiatalok között, aki a jövőben mindenkinél a radaron lesz, de addig nem kezdünk el másokkal flörtölni, amíg nem látjuk világosan, hogy mi lesz a mi két versenyzőnkkel” – szögezte le az osztrák üzletember, aki úgy véli, amennyiben Hamilton folytatni akarja a versenyzést, akkor mindkét fél azt akarja majd, hogy ez a Mercedesnél történjen.

„Valtteri kapcsán pontosan tudjuk, hogy mivel rendelkezünk, és ezt értékeljük – utalt arra, hogy a finn pilóta már az ötödik szezonjára készül a Mercedes színeiben. – Közben viszont változik a helyzetkép az új autók és az új szabályok miatt, a csapat jövője érdekében helyes döntést kell hoznunk. Ez azonban azt is jelenti, hogy először a két pilótánkkal kell beszélnünk, aztán meglátjuk, hogy milyen irányban indulunk el.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK