Társoldalunk:
Hírlevél

Szimulátorbajnokságot indít a Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség

2021.03.03. 14:05

Háromfordulós, hatfutamos szimulátorbajnokságot rendez a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. a Gran Turismo Sporttal. 

Szimulátorbajnokság szervezése révén hozza közelebb az érdeklődőkhöz a költséges autósportot a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tulajdonában lévő társaság a szektor szereplőit összefogva koordinálná a hazai autó- és sportszakmát, valamint közreműködik a hazai közlekedéskultúra fejlesztésében. 

A Gran Turismo Sport adja a bajnokság alapjátForrás: HUMDA

Ehhez kapcsolódva szimulátorbajnokság indul, amelynek fordulóit március 1-6., 8-13., és 15-20. között rendezik meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalos digitális motorsport partnere, a Gran Turismo Sport platformján. A versenyzők a hazai PlayStation-játékosok közül, a 14 és 40 év közötti korcsoportból kerülhetnek ki.

A nevezés ingyenes, a győztes 1 millió forint díjazásban részesül, jelentkezni a raceonlinehungary.net honlapon lehet, ahol megtalálható a részletes versenykiírás és a szabályzat is. Mindegyik forduló első négy napja az előkvalifikációs időszak, az utolsó nap pedig a versenynap. Jelentkezni minden fordulóban legkésőbb az előkvalifikációs időszak végéig lehet: az első fordulóban ez a határidő március 4. 20 óra.

„A HUMDA célja, hogy felkutasson olyan fiatalokat, akik a szimulátorok elől át tudnak ülni egy valódi versenyautóba, hogy az aszfaltcsíkon is kipróbálhassák magukat – mondta Weingartner Balázs, a HUMDA elnök-vezérigazgatója. – Az e-sport komoly lehetőségeket rejt magában, a fiatalok a szimulátorversenyzés segítségével egy igazi bajnokságon mérkőzhetnek meg, megtehetik első lépéseiket az autó-motorsport felé.”

„Az alkalmazott mozgáskészlet gyakorlatilag teljesen megegyezik a valódi versenyzésben használttal, ugyanarra a szem-kéz, szem-láb koordinációra van szükség, leszámítva természetesen a nehézségi erő és az oldalgyorsulás érzetét. Minden fiatalt arra bíztatok, hogy induljon el a szimulátor-bajnokságunkon, hiszen ez kiugrási lehetőséget is jelenthet számukra.”

Lewis Hamilton is kipróbálta korábban a GT Sportot

Magyarországon több sikeres autóversenyző is szimulátorozással kezdte, bár nem konzolon, hanem számítógépes szoftverekkel. A Wéber Gábor szakértő, a kamion Európa-bajnok Kiss Norbert, a WTCR világkupa-győztes Michelisz Norbert, az F1 Esports Pro Series egyetlen magyar tagja, Bereznay Dániel mellett számos versenyző akad, akik különböző online ligákban vagy valós versenykategóriákban eredményesen szerepelnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK