Hamilton fontos döntést hozott a visszavonulásával kapcsolatban

Forma-1, Bahreini Nagydíj, Lewis Hamilton, Mercedes
BAHRAIN, BAHRAIN - NOVEMBER 29: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP celebrates in parc ferme during the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on November 29, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton érdekes részletet árult el azzal kapcsolatban, hogy mennyi köze van a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki cím esetleges megnyerésének a visszavonulásához.

Forma-1-es pályafutása során Lewis Hamilton először döntött úgy, hogy nem akar hosszabb távú elkötelezettséget, ezért csak egyetlen évvel hosszabbította meg szerződését a Mercedesszel. Mindez pedig kérdéseket vet fel a hétszeres világbajnok jövőjével kapcsolatban. Hamilton az idén megdöntheti Michael Schumacher tavalyig fennálló rekordját és minden idők legtöbb világbajnoki címet nyerő F1-es versenyzője lehet, sokan pedig úgy vélik, ha ez megtörténik, szögre akasztja a sisakját. Ő maga azonban most kijelentette, hogy a két dolog nem áll összefüggésben.

Nem a trófeák hajtják Forrás: Getty Images for FIA/2020 Getty Images/Getty Images

Hamilton apja már korábban úgy nyilatkozott, hogy fiát már nem a rekordok és a trófeák halmozása vezérli. Mindezt most maga az érintett is megerősítette, és a GPhírek részvételével zajló sajtóbeszélgetésen elmondta,

nem a nyolcadik világbajnoki cím megnyerésétől teszi függővé, hogy meddig marad a Forma-1-ben.

„Hoztam egy nagyon fontos döntést a fejemben, ami az, hogy nem akarom, hogy ez legyen a döntő faktor. Azért kezdtem el versenyezni, mert imádom a versenyzést. Szerintem mindig ennek kell a legfontosabbnak lennie, csináljon az ember bármit is. Ha nem imádnám és csak az elismerésre és a világbajnoki címekre hajtanék, akkor lehet, hogy letérnék az utamról.

Sokkal inkább arról van szó, hogy továbbra is mosolyra húzódik-e a szám a sisak alatt, amikor kigurulok a garázsból. És akkor vissza is tértünk oda, hogy még mindig élvezem-e."

Addig csinálja, amíg élvezi? Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Elmondta, hogy rá is hatással van a koronavírus-járvány és a tavalyi év mindenkinek, köztük neki is nehéz volt, ugyanakkor „így is voltak nagyon nagy hatással bíró pillanatok. Hogy ez az idén is így lesz-e? Meglátjuk. Most is annyira fogom élvezni? Meglátjuk. Jelenleg izgatott vagyok, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy igen."

Azt ugyanakkor igyekezett hangsúlyozni, hogy egy éves hosszabbítása nem jelenti azt, hogy már fél lábbal kint van a Forma-1-ből és az azutáni élete felé kacsintgat.

„Ebbe az évbe is mindent beleadok, hogy jól teljesítsek. Továbbra is imádom, amit csinálok. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem kell elköteleznem magam több évre, ezért választhatom, hogy csak egy évvel hosszabbítok, majd megnézhetem, hogy miként alakul ez az év, hol állunk a közepén és a vége felé. Ki tudja például, hogy még lesz-e járvány. De mindez nem azt jelenti, hogy ne lennék nagyon is elkötelezett a sportág iránt."