Alonso először szerepelt nyilvánosan kerékpáros balesete óta

Forma-1, Abu-dzabi teszt, Fernando Alonso, Renault
Fernando Alonso (ESP) Renault F1 Team RS20. Formula One Testing, Tuesday 15th December 2020. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE.
Vágólapra másolva!
Fernando Alonso videóüzenetben jelentkezett be egy nappal csapata idei autójának bemutatója előtt és megmutatta, hogy állkapocstörése mennyire akadályozza a beszédben.

Február 11-i kerékpáros balesete óta nem állt a nyilvánosság elé, mindössze néhány fotót osztott meg magáról a közösségi médiában a Forma-1-be az idei szezonban visszatérő Fernando Alonso. A kétszeres világbajnok az Alpine Paul Ricardon a 2018-as autóval tartott tesztjén sem vett részt, és a csapat holnapi autóbemutatóján sem lesz jelen, ami miatt sokan azt feltételezték, hogy még nincs olyan állapotban, hogy nyilvánosan megszólaljon. Ő azonban most rácáfolt erre.

Alonso jól halad a felépüléssel, a bahreini teszten már minden bizonnyal ott lesz Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

Noha Flavio Briatore, Alonso korábbi főnöke és bizalmasa nemrég kijelentette, hogy barátjának semmi gondja nincs a beszéddel, eddig erre bizonyíték nem volt. Egészen mostanáig. A spanyol pilóta az Alpine 2021-es autójának bemutatója előtt videóüzenetben köszönt be.

„Üdvözlök mindenkit. Amint tudjátok, nem tudok majd ott lenni a csapatbemutatón kedden az Egyesült Királyságban, mivel a jelenlegi korlátozások miatt egy kissé nehézkes utazni Svájc és Anglia között, de

– mondta Alonso a videóban. – Már alig várom, hogy megmutathassam nektek az autót, az új színeket. Nemrég próbáltam fel az új overálomat. Nagyon izgatott vagyok, hamarosan találkozunk!"

A videóból kiderült, hogy Alonsónak semmilyen problémája nincs a beszéddel.

A csapat és Alonso erről egyelőre nem nyilatkozott, de Briatore szerint a 39 éves versenyző ott lesz a jövő héten zajló szezon előtti teszten, Bahreinben.

Nem mindenki vár sokat Alonsótól

Noha Alonso az idén nyáron tölti a negyvenet, az általános vélekedés a kétszeres világbajnokkal kapcsolatban az, hogy a tempójával aligha lesz probléma, és hiába hagyott ki két évet, mivel ezidő alatt is folyamatosan versenyzett, úgyhogy berozsdásodni sem volt ideje. Más véleményen van azonban a túraautózás veteránja, a holland Tom Coronel, aki szerint ennyi kihagyás már bárkin meglátszik.

Legutóbb tavaly decemberben, a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj utáni teszten vezetett F1-es autót Forrás: Formula 1 via Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

„Aztán majd felébredünk. Legfeljebb álmainkban – felelte a Ziggo Sporton arra a felvetésre, hogy Alonso lesz az idei év szenzációja. – Ha sikeres lesz, én leszek az első, aki nagyon-nagyon mélyen meghajlok előtte, de ez nem fog megtörténni, mert a természet törvényei ellen van.

A fiatalok élesebbek, merészebbek, ég bennük a tűz. Alonso egy harcos, de nemsokára 40 éves."