Társoldalunk:

Pérez sejti, hogy milyen téren lesz hátrányban Verstappenhez képest

2021.02.26. 12:56

Izgalmas párharcnak ígérkezik Max Verstappen és új csapattársa, Sergio Pérez küzdelme a Red Bullnál. A mexikói pilóta szerint felzárkózhat tehetséges ellenfeléhez, de tudja, hogy gyenge pontja is van.

Sergio Pérez személyében rutinos csapattárs érkezett Max Verstappen mellé, ezzel új helyzet áll elő a Red Bullnál, hiszen a holland pilótának Daniel Ricciardo óta először egy tapasztalt és gyorsnak tartott versenyző oldalán kell bizonyítania.

Pérez bátran tekint a jövőbe a Red Bull versenyzőjeként - GalériaForrás: Getty Images for Red Bull Racing/Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson

Pérez eddig csak egyszer kapott lehetőséget élcsapatnál, de a McLaren 2013-ban nem volt jó formában és ő sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Azóta tapasztaltabb lett, és úgy véli, ez nagy fegyver lehet a kezében.

„Amikor nem mennek jól a dolgok, az emberre nagy nyomás nehezedik és amikor valaki már tapasztalt és megélt már ilyen helyzetet, akkor képes a megfelelő dolgokra összpontosítani. A [versenyzők] műszaki szempontból is sok készséget sajátítanak el a pályafutásuk során. Szerintem remek időszakot élek, a lehetőség is a karrierem remek szakaszában érkezett. Működni fog.”

A 30 esztendős versenyzőnek nem lesz könnyű dolga a 23 éves Verstappen oldalán, a holland pilóta eddig csak Ricciardótól kapott ki csapaton belül, de végül őt is legyőzte, kortársait pedig olykor megalázó fölénnyel verte a Red Bullnál. Pérez viszont leszögezte, magabiztos a képességeivel kapcsolatban és nem hiszi, hogy eleve vert helyzetben van. Időre van szüksége, hogy kiismerje az autóját, de utána szerinte tudja majd hozni Verstappen tempóját.

Pérez és Verstappen érdekes versenyzőpárosnak ígérkezik - GalériaForrás: Getty Images for Red Bull Racing/2021 Getty Images/Mark Thompson

Azt érdekes lesz figyelni, hogy a hétvégék különböző szakaszai során a két versenyző miként szerepel. Pérez már most tudja, hogy lesznek alkalmak, amikor hátrányba fog kerülni. „Az alapján, amit eddig láttam Maxtól, szerintem nagyon erős lesz az időmérőkön, nagyon magasra teszi majd a mércét. Az én erősségem a vasárnap és a versenytempóm. Ez szerintem jó lesz majd így, remélhetőleg a maximumot ki tudom majd hozni az autóból.”

Pérez elmondta, szeretne „túlteljesíteni” az autóban rejlő lehetőségekhez képest: „Ha az autónk elég jó a bajnoki címre, akkor meg kell nyernem azt. Ha a 2. helyre elég, akkor győzni kellene vele” – jelentette ki a mexikói pilóta, aki a Sauber, a McLaren, a Racing Point után pályafutása negyedik F1-es csapatával is bizonyítana.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK