Társoldalunk:

A Ferrari főnöke idén nem akar hibákat látni a csapatától

2021.02.26. 14:58

Bemutatkozó videóval indította a szezont a Ferrari, Mattia Binotto csapatfőnök, Charles Leclerc és Carlos Sainz is megjelent régi-új színekben, az idei modell leleplezésére viszont még várni kell.

Az idei autót egyelőre nem, de a csapat 2021-es felállását bemutatta pénteken a Ferrari egy webvideó révén. A csapathoz Carlos Sainz Jr. csatlakozott Charles Leclerc társaként, az istállót továbbra is Mattia Binotto irányítja, az ő beosztottjainak feladatköreit viszont egy éven belül harmadszor is átszervezték.

Sainz és Leclerc versenyez idén a Ferrari színeiben - GalériaForrás: Scuderia Ferrari

A Ferrari tavaly a csapat történetének egyik leggyengébb szereplését produkálta, a pénteki esemény előtt a vállalat elnöke, John Elkann személyesen biztatta a Scuderia tagjait. Az idei szezon során a legfontosabb az lesz, hogy az elszántságunk és az elkötelezettségünk révén bemutassuk a tettrekészségünket, hogy képesek vagyunk győzni. Minden apró részletre oda kell figyelnünk, ezek alkotnak egészet.”

Az SF21 nevű autót ugyan nem mutatták be, de jelentős külső változásokra nem lehet számítani, hiszen a szabályok megkötötték a mérnökök kezét. Ezt Mattia Binotto is összefoglalta olasz nyelvű bemutatkozásában, majd a két pilóta, Leclerc és Sainz eddigi pályafutásáról és a versenyzés iránti rajongásukról hallhatott elbeszéléseket a közönség.

Az online videó elsősorban olyan közönségnek szólt, ami kevésbé ismeri a Forma-1-et, de kiderült belőle, hogy Sainz öt éven belül világbajnok szeretne lenne, úgy véli, ennek eléréséhez a Ferrari biztosítja számára a lehető legjobb lehetőséget.

A vágóképeken a januárban lebonyolított fioranói tesztelés eseményei jelentek meg, de a pilóták révén felbukkantak az üléspróba vagy a mérnökökkel folytatott egyeztetések pillanatai is. Később az előre megírt jelenetet elviccelve a versenyzők egymást kérdezgették általános témákról, például a veszélyről vagy arról, miként kezelik a Ferrarival járó népszerűséget.

Lezárásképp Binotto előrelépést ígért a tavalyi mélypont után: „Gyermekkorom óta a Ferrari rajongója vagyok. Charles és Carlos mellett tőlem is hatalmas erőfeszítésre van szükség. Egy olyan csapat tagjai vagyunk, ami fontosabb bármelyikünknél. Óriási, izgalmas hagyományokat örököltünk, de a közelmúltban csalódást keltően szerepeltünk, ennek nem szabad megismétlődnie.”

„A kötelességünk világos: képviselnünk és tisztelnünk kell a Ferrari színeit, mert az ágaskodó csikó a kimagasló olasz kiválóság szimbóluma. Elismerem, hogy bármilyen versenyben lehet hibázni, de kevesebb hibát várok, csak néhányat vagy egyet sem. Minőségi, életképes, örömteli versengést akarok látni” – szögezte le a svájci szakember.

A Ferrari utolsóként, 2021. március 10-én mutatja be új autóját, mielőtt 2021. március 12-14. között már kezdődik a hivatalos előszezoni tesztelés. Az SF21-est várhatóan Bahreinben járatják majd be.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK