Társoldalunk:

Újabb átszervezés történt a Ferrari F1-es csapatánál

2021.02.25. 12:24

Folytatódik a Ferrari F1-es menedzsmentjének átszervezése, a csapatfőnök személye továbbra is változatlan marad, de a környezetét ismét átalakítják.

Az elmúlt év során harmadszor is átszervezték a Ferrari F1-es csapatának vezetését. Legutóbb decemberben alakítottak a szervezeti struktúrán, most pedig újabb módosításokat jelentettek be. Ennek oka a közlemény szerint, hogy „a jelenlegi és a következő szezonok teljes összpontosítást igényelnek a technikai és versenyprioritások terén, valamint nagyon világos szerepköröket és felelősségeket.”

Ismét módosítottak a Ferrarinál dolgozó vezetők munkakörénForrás: Getty Images/Peter Fox

Mattia Binotto marad a csapatfőnök, alá rendelték a műszaki részleget: Enrico Cardile felel a karosszériafejlesztésért, Enrico Gualtieri az erőforrásért, Laurent Mekies a versenyistállóért és Gianmaria Fulgenzi az ellátási láncért. A karosszériafejlesztést négy fő területre bontják, ezeket az alábbi szakemberek vezetik:

  • Járműkoncepció: David Sanchez
  • Karosszéria teljesítmény: Enrico Cardile
  • Karosszéria projektvezető: Fabio Montecchi
  • Jármű üzemeltetés: Diego Ioverno

A pályán zajló mérnöki munkát beépítik a karosszéria teljesítmény-részlegbe. Emellett, létrehoznak egy kereskedelmi- és marketing részleget a Scuderia Ferrarin belül is, ezt Nicola Boari vezeti majd.

A Ferrari pénteken tart csapatbemutatót az istálló online platformjain, de már ezt megelőzően is több együttműködést jelentettek be, elsősorban beszállítókkal és technikai partnerekkel.

Binotto és Mekies szokta képviselni a csapatot, a többiek a háttérben dolgoznakForrás: Scuderia Ferrari

Az olasz istálló tavaly története egyik leggyengébb eredményét érte el a Forma-1-ben, mindössze a 6. helyet szerezték meg a konstruktőri világbajnokságban, idén Carlos Sainz révén új pilótával készülnek a szezonra a még mindig fiatal, de már egyre rutinosabb Charles Leclerc oldalán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK