Társoldalunk:

Pérez rögtön érezte a fejlődést az új Red Bullt vezetve

2021.02.25. 09:46

A Red Bull kipróbálta az új RB16B-t Silverstone-ban, de a pilótáik a kétéves RB15-öst is vezették. Az időjárás nem volt kegyes a csapathoz, de Bahrein előtt így is elvégezték a tervezett feladatokat.

Szokás szerint Silverstone-ban, de ezúttal nem a teljes körön, hanem a rövidebb, National Circuit nyomvonalon járatták be a Red Bull új autóját, az RB16B-t. Ezúttal viszont nem csak az aktuális autót, hanem a kétéves RB15-öst és pályára küldték az idei fényezéssel és szponzorokkal. Mindhárom pilóta vezette a korábbi modellt is, és a Red Bull csak erről adott ki fotókat, az új autóról nem.

Pérez az RB15-össel - GalériaForrás: Getty Images for Red Bull Racing/Bryn Lennon/Bryn Lennon

Az istálló új igazolása, Sergio Pérez kezdte a munkát az RB15-össel, majd ő volt az első, aki pályára léphetett az RB16B-vel is. Elárulta, egy új autó kipróbálása a csapatnak és a pilótának is érzelmekkel teli pillanat, és optimista volt a folytatással kapcsolatban.

„Azt mondanám, hogy nagy lehetőségek rejlenek [az autóban]. A körülmények nem voltak éppen nagyszerűek, de így is jó érzés volt ízelítőt kapni az autóból. Izgalmas volt! A hét elején vezettem az RB15-öst, és ma éreztem az előrelépést a tapadás és a csúcssebesség terén.”

Pérez példáját követte Max Verstappen is, a téli szünet után az RB15-össel melegített a délelőtt során, majd délután az RB16B-t vezette. A szabályok szerint hivatalosan filmforgatáson vettek részt, így az új autó maximum 100 km-t tehetett meg a pályán.

„Az ilyen napok csak arról szólnak, hogy összeérjünk az autóval és az új erőforrással, és próbáljuk gondtalanul futtatni a dolgokat és jól felkészüljünk, mielőtt tesztelni megyünk Bahreinbe. Mindig jó újra vezetni egy Forma-1-es autót, nagyszerű érzés elhagyni a bokszutcát.” 

Furcsa csoportkép: idei arcok, idei arculat, kétéves autó - GalériaForrás: Getty Images for Red Bull Racing/Getty Images / Red Bull Content Pool/Dan Istitene

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is azt emelte ki, hogy minden le akartak ellenőrizni az autón, mielőtt összecsomagolnak és Bahreinbe utaznak a közös tesztelésre, illetve az idénynyitóra. E téren sikeresnek nevezte a Silverstone-ban végzett munkát, és kiemelte azt is, hogy a tartalékpilóta, Alex Albon is vezette az RB15-öt, valamint egyeztetett a versenyzőkkel az RB16B-ről. „Részemről az volt a lényeg, hogy megismerjem az RB16B karakterét, beszélgessek Maxszal, Checóval és a mérnökökkel, valamint meghallgassam a visszajelzéseiket, hogy a gyárban segíthessem a fejlesztéseket, különösen azért, mert hamarosan pályára lépünk Bahreinben.”

Az Alpha Tauri nem ennyire titokzatos

Tesztelni ment az Alpha Tauri is Olaszországban, a kiadott renderek után fotókat egyelőre a Red Bull testvércsapata sem közölt az új autóról, de a közösségi médiába feltöltött videókon az látszik, hogy az Alfa Romeóhoz hasonlóan a faenzai istálló új orrkúpot készített.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK