Vágólapra másolva!
A Mercedest irányító Toto Wolff és a McLaren Racing vezérigazgatója, Zak Brown is arra számít, hogy a Ferrarinál látott küszködést maga mögött hagyva Sebastian Vettel versenyképes lesz az idei F1-es szezon során.  

Az idei F1-es szezon egyik nagy kérdése, hogy képes lesz-e a megújulásra a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel és a Ferrarinál látott botlásai után az Aston Martinnal újra sikeressé tud-e válni. A tavaly még Racing Point néven szereplő istállónál magabiztosan hisznek abban, hogy Vettel újra a régi lesz és az ellenfelek sem írják le a német pilótát.

Vettel idén már az Aston Martin színeiben áll rajthoz Forrás: Aston Martin F1 Team Twitter

Vettel számára kedvező lehet, hogy a Racing Point tavaly versenyképesebb volt a Ferrarinál, a csapathoz komoly befektetések és szponzorok érkeztek, a legjobbnak tartott Mercedes-motort használhatja, valamint az autó tengelytávja hosszabb, a padlószöge pedig alacsonyabb a Ferrariénál, így várhatóan stabilabb lesz a Ferrarinál.

Fokozódik viszont a nyomás, hiszen sokan már eddig is úgy gondolták, hogy hiba volt elküldeni Sergio Pérezt és Vettelt ültetni a helyére,

nehéz kezdés vagy újabb hibák esetén Vettel megítélése könnyen tovább romolhat. Ráadásul, az Aston Martin autógyár egyik befektetője, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint a márkanév is nagy terhet helyez az egész csapatra.

„Amikor valaki egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező autógyártó nevét képviselheti, arra kell hajtania, hogy a mezőny legelején legyen – jelentette ki Wolff a Speedweeknek. – E nagyszerű márka csatlakozása a Forma-1 rangját is emeli. Sebastian Vettelnek és csapattársának, Lance Strollnak igazi megmérettetésnek ígérkezik, számomra pedig lenyűgöző lesz figyelni az Aston Martint.”

Wolff a „reality check” kifejezést használta, arra utalva, hogy a két pilótának idén nem lesz kifogás: ha Vettel vereséget szenved Strolltól, az végleg lyukat üthet a páncélján, és a kanadai pilótának sem tenne jót, ha Felipe Massa és Pérez után egy újabb rutinos versenyzőtől szenvedne vereséget. A McLaren Racing vezérigazgatója, Zak Brown is arra tippel, hogy Vettel újra lendületbe jön.

Idén is szoros küzdelem várható az élmezőny mögött Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Giuseppe Cacace

„Az a csoport, amiben mi is küzdöttünk, ott fogja folytatni, ahol Abu-Dzabiban abbahagytuk – utalt Brown a Sky Sports műsorában a McLarenre, az Aston Martinra, az Alpine-ra és a Ferrarira. – Sebastian Vettel négyszeres világbajnok, és bár tavaly nem volt fényes éve, szerintem idén a legjobbját nyújtja majd és nagyon motivált lesz. Oda kell figyelnünk az összes ellenfélre.”