Társoldalunk:

Nem kereste a rivaldafényt a Daft Punk, de az F1 még őket is elcsábította

2021.02.23. 06:01

Hétfőn bejelentették, hogy nem folytatja tovább az alkotást a világhírű elektronikus zenei duó, a Daft Punk. A francia alkotók ritkán mutatkoztak a nyilvánosság előtt, de az F1-es Monacói Nagydíjon még ők is kivételt tettek.

A Forma-1, főleg a Monacói Nagydíj még azok számára is nagy vonzerőt jelent, akik egyébként kerülik a felhajtást, a hercegség 2013-as versenye a nyilvánosságtól elzárkózó Daft Punk zenei formáció tagjait is megjelenésre késztették.

Guy-Manuel de Homem-Christo és Thomas Bangalter, a Daft Punk alkotói a 2013-as Monacói NagydíjonForrás: AFP/Boris Horvat

A történet apropója, hogy a világhírű francia elektronikus zenei duó tagjai a szóvivőjükön keresztül hétfőn megerősítették, hogy a Daft Punk keretein belül nem folytatják az alkotást, így a Lotusszal való alkalmi együttműködésük a formáció történetének egyik időkapszulája marad.

A Lotus idén Alpine néven versenyez a Forma-1-ben, de 2010 és 2015 között a Genii Capital volt a többségi tulajdonosa, ennek köszönhetően szórakoztatóipari kapcsolataik is voltak, előfordult, hogy az új Batman- vagy Mad Max-filmet népszerűsítették, David Guettával közös klipet forgattak és a Universal révén a Daft Punk is a vendégük volt.

Ez nem sokkal a „Random Access Memories” című lemezük megjelenése és a „Get Lucky” című világsláger kiadása után történt, a kiadónak kapóra jött a széles közönségréteget megszólító versenyhétvége, a csapatnak pedig a plusz népszerűség, hiszen a Daft Punk akkor új kiadványa már tarolt a brit slágerlistákon.

A helyzet jelentőségét tovább emelte, hogy a Daft Punk mögött álló alkotótársak, Thomas Bangalter és Guy-Manuel de Homem-Christo általában nem mutatkozott nyilvánosan, ha tették, akkor is a híres robotsisakjaikat viselték, így Monacóban is összetéveszthetetlen volt a jelenlétük.

A helyzetből a csapat is igyekezett mindent kihozni, egy rövid promóciós videót is forgattak, közös fényképeket készítettek Kimi Räikkönennel és Romain Grosjeannal, sőt, a Twitteren még kivágható papírfigurák gyártásához is mellékeltek sablonokat.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK