Vágólapra másolva!
Flavio Briatore szerint jól halad Fernando Alonso felépülése a kerékpáros balesete után. A kétszeres világbajnok egykori főnöke szerint a spanyol pilóta szerencsés volt, hogy ennyivel megúszta a bukást, és csak az állkapcsa, illetve két metszőfoga bánta.

Az Alpine Paul Ricardon zajló tesztjét ugyan még kihagyta, de korábbi főnöke, a Benettonnal majd a később abból lett Renault-istállóval összesen négy világbajnoki címet nyerő Flavio Briatore szerint rendben halad a kerékpáros balesetet szenvedett Fernando Alonso felkészülése. A 70 éves olasz üzletember biztos benne, hogy védence készen fog állni a szezon előtti kollektív tesztre.

Alonso újra edz

„Minden nap beszélek vele. Mondtam neki, hogy hagyja abba a kerékpározást mert nagyon veszélyes – nyilatkozta Briatore az otthonában ülve Peter Windsor YouTube-csatornájának. – Ha kerékpározni akar, inkább menjen a hegyekbe mountain bike-ozni, de ne az országútra.

Egy hozzá hasonló pilótának nagyon frusztráló, amikor úgy vezet, hogy nincs lehetősége a győzelemre."

A balesettel kapcsolatban Alonso korábbi főnöke elárulta, hogy a spanyol pilóta az állkapocstörését követő műtétje után egy napig nem tudott beszélni, mert egy jeges maszkot kellett hordania, de utána már rendesen tudott kommunikálni.

Ezek a kerékpárok nagyon veszélyesek, mindössze egy centiméteren érintkezik a kerék az aszfalttal, ami nagyon nehézzé teszi a fékezést. Nagyon-nagyon szerencsés volt, Isten vigyázott rá. Mindössze egy napig nem volt képes beszélni, mert volt rajta egy maszk, amivel jegelték az arcát. De biztos vagyok benne, hogy ott lesz az első teszten."

Az Alpine a 2018-as Renault-val körözött Paul Ricardon

Alonso jelenleg ugyanakkor még nincs abban az állapotban, hogy vezessen, a dán Ekstra Bladet ugyanis arról számolt be, hogy a franciaországi Paul Ricardon a Renault 2018-as autójával tesztelő Alpine az egyik fiatal pilótáját, a dán Christian Lundgaardot ültette autóba a spanyol helyett. Az F2-ben versenyző Lundgaard 100 kört tett meg, mielőtt másnap a csapat állandó versenyzője, Esteban Ocon váltotta őt.

A spanyol pilóta azonban így is rendületlenül készül, hétfőn a Twitteren arról posztolt, hogy az F1-es pilóták egyik legkeményebb fizikai edzésgyakorlatát végzi és nyakizmait erősíti az éles bevetés előtt.