Az Alpha Tauri főnöke sokat vár Mick Schumachertől, de Mazepint lesajnálja

Forma-1, Mick Schumacher, Haas F1 Team, Abu-dzabi Nagydíj
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 09: Mick Schumacher, Haas F1 during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on Wednesday December 09, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Franz Tost nagyon más véleményen van a Haas két újoncáról. Az Alpha Tauri csapatfőnöke úgy véli, Nyikita Mazepin nem elég intelligens az F1-hez, ám Mick Schumacher hozzáállását nagyra tartja.

A Forma-1-ben három újonc is bemutatkozik az idei szezonban, ráadásul ebből kettő ugyanannál a csapatnál, a Haasnál fog szerepelni. Mick Schumacher és Nyikita Mazepin egyaránt jelentős támogatással, ám mégis nagyon más helyzetben várják a bahreini idénynyitót.

Mazepin már F1-es bemutatkozása előtt igencsak népszerűtlenné vált Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula Motorsport Limited/Joe Portlock

Ami utóbbit illeti, az amerikai istálló vezetői elbeszélgettek vele, miután még tavaly közzétett egy videót, amiben egy nő melleit fogdosta. Az addig sem túl népszerű orosz versenyző azóta gyakorlatilag folyamatosan kapja a kritikákat, most pedig nem más, mint Franz Tost fogalmazott meg róla lesújtó véleményt. Az Alpha Tauri csapatfőnöke – aki saját pilótáját, Cunoda Jukit tehetségesnek tartja – nem vár tőle sokat az F1 mezőnyében.

– nyilatkozta a német média képviselőinek. – Végső soron számomra az számít a leginkább, hogy egy pilótának mennyi esze van. Meglátásom szerint ugyanis csak az intelligens versenyzők válnak sikeressé a volán mögött, és ők ennek megfelelően is viselkednek.”

Tost azonban hozzátette, Mazepin nemzedékéből akad néhány versenyző, akit nagyra tart. A most debütálók mellett Lando Norris ebbe a korosztályba tartozik, de olyan is akad, aki idén még nem kap lehetőséget.

– jelentette ki. – Mick és Juki mellett ott van Robert Shwartzman is. Mindhármukat nagyra értékelem, és ők azt a generációt képviselik, aminek a jövőben előtérbe kell lépnie.”

Tost nagyra tartja Schumachert Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiára bővebben is kitért az osztrák szakember. A német pilóta eddigi karrierjében megfigyelhető, hogy egy adott sorozatban töltött első éve mindig szürkére sikeredett, a második idényében viszont már minimum a bajnoki címért harcolt. Ez alapján idén nem lehet tőle sokra számítani a legjobbak között, ám ez nem jelenti azt, hogy később nem fejlődhet, és ezt Tost is tudja.

– magyarázta. – Lépésről lépésre halad, és megbizonyosodik arról, hogy kezében tartja a dolgokat, hogy aztán megfelelő csapást mérjen. Először mindent megvizsgál, aztán tanul. Fontos, hogy adott időben az ember csak egy lépést tegyen meg, és tartsa észben, amit addig elsajátított. Ezt Mick nagyon jól csinálja, éppen ezért biztos vagyok benne, hogy lesznek sikerei a Forma-1-ben.