Vágólapra másolva!
Hétfőn leplezik le az Alfa Romeo Racing C41-es típusú F1-es autóját, de az már kiderült, hogy megváltozik Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenygépének színösszeállítása.

A Varsói Nagyszínházban hétfőn mutatják be az Alfa Romeo Racing idei F1-es autóját, a C41-est, amelynek névadó főszponzora a lengyel Orlen olajtársaság. A ceremóniára való felkészülés már vasárnap megkezdődött, a vállalat ügyvezetője, Daniel Obajtek még a leleplezésre váró autóról posztolt képet a Twitteren, de a stáb nem volt ennyire elővigyázatos.

Miközben az autó a színpadra került, a lepel egy része félrecsúszott, és felfedte pont a főszponzor logóját. A C41-es legérdekesebb részletei továbbra is rejtve maradtak, de az biztos, hogy bár az Alfa Romeót jellemző mélyvörös-fehér színösszeállítás megmarad, az Alpha Taurihoz hasonlóan a minta az előző évekhez képest megváltozik.

A korábbi pletykák szerint az Alpha Tauri példáját követve az Alfa Romeo csapatát működtető Sauber is átszabta az autó orrkúpját, hétfőn lehetséges, hogy kiderül, ez történt-e, mivel az ígéret szerint a svájci istálló nem csak a C39-es átmatricázott változatát, hanem a valódi C41-est mutatja majd be.

Az orrkúptól és a szabálymódosítások következtében kötelezően megváltozó padlólemeztől, diffúzortól és fékhűtőktől eltekintve nagy változások ezúttal sem várhatók, mivel az előírások kötöttek, csak fejlesztési zsetonok beváltásával lehetett nagyobb változásokat végrehajtani, korábbi sajtóhírek szerint a Sauber ezeket az orrkúp átalakítására váltotta be.

Az autóról és lengyel tesztpilótájáról, Robert Kubicáról feltűnt egy alacsony felbontású renderelt kép is, ezen úgy tűnik, hogy megcserélték a mélyvörös és a fehér felületeket, valamint néhány kisebb szponzor is csatlakozott az istállóhoz.