Vágólapra másolva!
Továbbra is élénken élnek az érintettekben Romain Grosjean tavalyi Bahreini Nagydíjon elszenvedett horrorbalesetének képei, köztük a francia pilóta feleségében, Marion Grosjeanban is. A 39 éves tévériporter megrázó őszinteséggel nyilatkozott arról, mit élt át, miközben férje az életéért küzdött.

A Bahreini Nagydíj rajtja utáni pillanatok nemcsak a hatalmas becsapódás ellenére eszméleténél maradó, a baleset és a lángra lobbanó autóban töltött közel három perc minden másodpercére tisztán emlékező Romain Grosjeannak, hanem családjának is örökre beleégtek az emlékezetébe. A Haas-istállótól a tavalyi év végén távozó, az idén az IndyCarban versenyző pilóta korábban elmondta, leginkább a családja által átélt borzalmakat sajnálja, ő maga ugyanis az autóban ülve elfogadta, hogy meg fog halni.

Grosjean kimászik a lángoló roncsból a Bahreini Nagydíjon Forrás: F1TV

Grosjean a svájci SRF Infónak nyilatkozva elmondta, felesége és gyerekei az apjánál nézték a versenyt, balesete után az apja felesége pedig azonnal kivitte mindhárom gyerkőcöt a szobából. A felesége azonban maradt a tévé előtt, hogy élete legnehezebb perceit élje át. A francia Canal+ közvetítését nézve Marion Grosjean tévénézők millióihoz hasonlóan perceken át semmit nem tudott arról, hogy férje életben van-e még.

A francia tévétársaság dokumentumfilmet készít a balesetről, amiben a feleség elcsukló hangon felidézte, Julien Fébreau, a francia kommentátor nyugodtságába kapaszkodott, az tartotta benne a lelket.

– vallotta be Marion Grosjean.

Eközben az égő roncsban férje az életéért küzdött, amikor pedig úgy látta, nem tud kiszállni az autóból, egy pillanatra elfogadta a halált. „Az agyam elfogadta a dolgot, a testem pedig ellazult, mintha azt mondaná, hogy ennyi volt, ez itt a vég" – emlékezett Grosjean, akinek ezután eszébe jutott három gyermeke, amitől visszanyerte a küzdeni akarását. „Azt mondtam magamnak, hogy nem érhet így véget. Ekkor nyertem vissza az erőt ahhoz, hogy megtaláljam a megoldást."

Romain Grosjean és felesége, Marion a baleset utáni héten, Szahírban Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Grosjean végül testét kifacsarva préselte ki magát az autóból, és csodával határos módon, a kezén elszenvedett égési sérülésekkel megúszta az első ránézésre halálosnak tűnő balesetet. A bukás után a visszavonulás gondolata is megfordult a fejében, végül azonban úgy döntött, 34 évesen ennek még nem jött el az ideje, így az idén az IndyCarban versenyez, noha az oválpályás futamokon azok veszélyessége miatt nem vesz részt.