Két bemutatót is tart a Ferrari, a jövő héten jön az új Red Bull

Forma-1, Max Verstappen, Carlos Sainz, Red Bull, Ferrari, Magyar Nagydíj
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 18: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during final practice for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 18, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Ferrari az új autó márciusban esedékes leleplezése előtt fiatal pilótapárosának is online bemutatót tart, a Red Bull a jövő héten a nagyközönség elé viszi az RB16B-t.

A McLaren és az Alpha Tauri bemutatója után a jövő héten újabb két leleplezés várható: az Alfa Romeo már korábban nyilvánosságra hozta, hogy a C41-es kódjelű autót 2021. február 22-én mutatják meg a nagyközönségnek egy varsói rendezvényen, és pénteken a Red Bull is közölte, hogy 2021. február 23-án a közösségi média segítségével prezentálják az RB16B-t.

Két és fél héten belül jön az új Red Bull és a Ferrari is Forrás: Getty Images/Mark Thompson

Az igazi dömping március első hetében kezdődik majd előtte viszont a Ferrari sem maradhat ki a sorból, a maranellói istálló ugyan csak március 10-én áll elő az SF21-ként nevezett új autóval, de február 26-án, pénteken 14 órától az sf21.ferrari.com címen, valamint a Ferrari Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján online csapatbemutatót tartanak Charles Leclerc és Carlos Sainz részvételével.

Az F1 jogtulajdonosa azt is közölte, hogy a sokak által kedvelt, de az előző szezonok eseményeit eddig önkényesen bemutató „Drive to Survive” című Netflix-sorozat újabb évadát 2021. március 19-től lehet megnézni a streaming szolgáltató kínálatában, vagyis a sorozat pont kitöltheti a tesztelés és a 2021. március 26-án kezdődő idénynyitó hétvége közti napokat.

A bejelentések hullámából a csapatok sem maradhattak ki: új szponzor csatlakozott a Red Bullhoz (Interprotección), a Williams megtartott egyet (Financial Times) és a legfrissebb pletykák szerint a BWT hozzájuk sem csatlakozik, mert másik főszponzor-jelöltjük van. A Replay farmermárka logója az Aston Martin autójára kerül fel, a termékeik pedig Sebastian Vettelre és Lance Strollra.

Miközben a marketingosztályoknál nagyüzem van, a Haas elvégezte az üléspróbát a botrányairól ismert Nyikita Mazepin számára is (sokaknak szemet szúrt, hogy egykori, GP3-as overallját viselte, de ennek nincs különösebb jelentősége) és az amerikai istálló azt is bejelentette, hogy Pietro Fittipaldi a csapat tartalékpilótája marad a 2021-es szezon során.

Indul a munka Monacóban is: a jövő hét során elkezdődik a pálya építése a májusban esedékes Monacói Nagydíjra, a helyszínnek 2021. április 23-ra kell elkészülnie, ekkor rendezik a Historic Grand Prix-t, amelyen Jean Alesi és René Arnoux is rajthoz áll egy-egy 1974-es Ferrari 312B3-mal, és kisebb meglepetésre az F1 korábbi fenegyereke, Pastor Maldonado is benevezett egy 1937-es Maserati 4CM-mel.