Társoldalunk:

Látványos megjelenést kapott az új F1-es Alpha Tauri

2021.02.19. 09:04

Bemutatta 2021-es arculatát a korábban Minardi és Toro Rosso néven ismert Alpha Tauri, ami tavaly meglepetésre győzött az Olasz Nagydíjon és a Red Bull testvércsapataként idén erősebb lehet.

Leleplezte rövid története második F1-es autójának megjelenését a Scuderia Alpha Tauri, amit tavaly neveztek át Toro Rossóról, előtte pedig Minardi néven ismerte az F1-es közösség. A faenzai istálló a stúdióképeken az idei karosszériaelemekből is ízelítőt adott, a leleplezés alkalmával készült fotókhoz viszont egy tavalyi autót matricáztak át. 

A stúdióképeken már az idei autó látható, erről a padlólemez árulkodik, de a pályán a karosszériaelemek másként néznek majd ki - GalériaForrás: Scuderia AlphaTauri / Red Bull Content Pool

A faenzai istálló egyre szorosabb együttműködésben dolgozik a Red Bull-lal, a nagy testvérhez hasonlóan Honda-motorokat használ és a forradalmi, 2022-es szabályreform apropóján már összehangolja a munkát a szélcsatornában, valamint az alkatrészek felhasználása terén is. Ez eddig is megvalósult, de a látható felületek még eltértek a Red Bull megoldásától.

Újabb cikkünk a témában

Ennek is köszönhető, hogy az Alpha Tauri és jogelődje, a Toro Rosso szinte elmozdíthatatlan a konstruktőri világbajnokság 7. helyéről, hiszen az előttük lévő csapatok általában nagyobbak és erősebbek, a sereghajtók pedig jelentős lemaradásban vannak a tempó és a megszerzett pontok terén is.

Ez az Olasz Nagydíj tavalyi meglepetésgyőztesének, Pierre Gaslynak is köszönhető, aki megmentette a pályafutását, miután a Red Bulltól visszaküldték a fiókcsapathoz és a 2019-es Belga Nagydíj óta többször is remek egyéni teljesítményekkel hívta fel magára a figyelmet, és szerzett sok pontot az Alpha Taurinak.

Gasly idei csapattársa egy japán újonc, Cunoda Juki lesz, aki az F1-ben eddig próbálkozó honfitársaival ellentétben felkészült, tehetséges pilótának tűnik, a Red Bull az F2-ből emelte be őt az Alpha Taurihoz. A korlátozott tesztlehetőségek miatt Cunoda egyelőre kétéves autóval készülhetett a bemutatkozásra, de a fiataloknak szánt abu-dzabi tesztnapon is ő vezetett a csapatnál.

Az idei Alpha Tauri hivatalosan az utolsó lesz, amit Honda-motor hajt majd, miután a japán autógyártó az év végén elhagyja a Forma-1-et, de a Red Bull a napokban bejelentette, hogy önálló motorüzemet hoz létre, és saját néven folytatja az erőforrások karbantartását és fejlesztését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK