Alonso először üzent, mióta kiengedték a kórházból

Forma-1, Emilia-Romagna Nagydíj, Fernando Alonso, Renault
IMOLA, ITALY - OCTOBER 30: Fernando Alonso of Spain and Renault Sport F1 looks on in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on October 30, 2020 in Imola, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nemrég elhagyhatta a kórházat Fernando Alonso, miután Svájcban közúti kerékpáros balesetet szenvedett. A Twitteren egy fotóval jelentkezett be és köszönte meg a jókívánságokat.

Váratlan baleset nehezíti Fernando Alonso visszatérését a Forma-1-be, mivel a múlt hét során a kétszeres F1-es világbajnok Svájcban biciklizés közben egy autónak ütközött, állkapocscsont-törést szenvedett és a fogsora is megsérült. Alonsót egy korrekciós műtét és 48 órás megfigyelés után kiengedték a kórházból, ezt éber lesifotósok meg is örökítették.

Csapata, az Alpine ugyan kiadott egy rövid közleményt azzal kapcsolatban, hogy rövid időre teljes pihenés vár Alonsóra, mielőtt fokozatosan ismét megkezdheti az edzéseket, de a spanyol pilóta eddig nem jelentkezett a közösségi médiában azóta, hogy elhagyta a kórházat.

Egészen szerdáig, ekkor egy képet posztolt a Twitterre,

amelyen sportruhában, könnyű gyakorlatokat végezve látható. „D-vitamin, nyújtás és némi séta, hogy fenntartsuk a szintet. Örülök mindennek és hálás vagyok az üzeneteitekért!” – írta Alonso spanyolul és angolul.

Az Alpine kedden megerősítette, hogy az idei F1-es autót a Mercedeshez hasonlóan 2021. március 2-án, magyar idő szerint 16 órakor mutatják be egy online eseményen, azt egyelőre nem tudni, hogy ekkor Alonso is szerepel-e, de az F1 segítségével is népszerűsített márka érdekében ez kézenfekvő lenne.

A spanyol pilóta a baleset óta nem állt kamerák elé,

de lapértesülések szerint a műtét előtt affektálva, de komolyabb nehézségek nélkül tudott beszélni, így lehetséges, hogy ő is felszólal majd a csaknem két hét múlva esedékes online bemutatón.

Alonso óriási 2016-os balesetéről a napokban új animáció jelent meg

Bár a csapat tájékoztatása szerint nincs veszélyben Alonso idei versenyzése, nem ez lenne az első alkalom, hogy a spanyol pilótát valami távol tartja a pilótafülkétől: 2015-ben tesztelés közben máig tisztázatlan okok miatt kórházba kellett szállítani, majd elővigyázatosságból kihagyta az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat, 2016-ban pedig pont Melbourne-ben szenvedett hatalmas balesetet, ezért a következő, Bahreini Nagydíjon nem tudott versenyezni.