Társoldalunk:

A Red Bull tesztet szervez Péreznek, hogy Verstappen nyomába érhessen

2021.02.18. 09:13

A Renault és a Ferrari után a Red Bull is elővesz egy régebbi autót a garázsból, hogy beszoktassa Sergio Pérezt. Christian Horner tudja, hogy a mexikói pilótának nehéz dolga lesz, de azt várja tőle, hogy végre betölti Daniel Ricciardo szerepét.

A Red Bullnál is belátták, hogy másfél napnyi teszteléssel nem lehet rendesen felkészülni a Forma-1 2021-es szezonjára, ezért új igazolásuk, Sergio Pérez számára a jövő héten tesztnapokat szerveznek, számolt be a RacingNews365.com. A portál szerint a mexikói pilóta egy régebbi modellt (a szabályok miatt legalább kétévest) vezethet majd Silverstone-ban.

Pérez eddig csak az üléspróbán szállhatott be a pilótafülkébe - GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

Az egyelőre nem világos, hogy Pérez egy vagy két napot kap-e, ez a szeszélyes időjárástól is függ. Összehasonlításként a Ferrari nemrég másfél napot biztosított Carlos Sainznak, aki 150 kört tett meg Fioranóban, vagyis körülbelül másfél versenytáv erejéig ismerkedhetett a csapat működésével, valamint egy 2018-as Ferrari SF71H működésével.

Pérez szintén tapasztalt pilóta, ennek ellenére sok újdonságot meg kell szoknia, a Red Bull gyárában tett látogatása során rögtön a kezébe is vett egy kormánykereket, rámutatva annak eltérésére a Racing Point kormányához képest. A feladata nem könnyű, Daniel Ricciardo 2018 végi távozása óta ő lesz Max Verstappen harmadik csapattársa, miután Pierre Gasly és Alex Albon is megbukott.

„Nagyon nehéz dolga lesz, hogy csak egy teszt alatt rögtön lendületbe jöjjön – ismerte el új főnöke, Christian Horner az Autosportnak. – Viszont, ő nagyon tapasztalt és persze arra számítunk, hogy közel lesz Maxhoz, úgy ahogy Daniel Ricciardo és Max is tette három szezonon keresztül.” Remélhetőleg Sergio fontos szerepet tölthet be a csapatnál és mindkét autónk folyamatosan a Mercedes közelében lesz.”

Horner továbbra is Verstappent tekinti mércének a csapatnál, a fiatal pilóta már rutinos a mezőnyben és a Red Bullnál is. Főnöke úgy érzi, a holland versenyzőnek jobb autó és mellé erősebb csapattárs kell.

Horner azt várja Péreztől, hogy Verstappen nyomába érjen - GalériaForrás: Getty Images/2021 Getty Images/Mark Thompson

„Úgy gondolom, Max remek munkát végzett. Sokkal érettebb lett az elmúlt néhány év során, és nagyon meggyőzőnek találom, hogy az elmúlt évek során milyen sokat kihozott az autóból, ami nem volt olyan jó, mint a Mercedes, de szenzációs volt, az elmúlt két évben is nyert öt versenyt Honda-motorral. Képessé kell válnunk arra, hogy csapatként ezt rendszeresebben elérjük a 23 versenyes szezon során.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK