Vágólapra másolva!
Noha a Forma-1-ben bemutatkozó Mick Schumacher első F1-es autója műszakilag nagyon hasonlítani fog a tavalyira, mégis teljesen más lehet, a Haas-istálló ugyanis egy olyan szponzorral tárgyal, ami "rózsaszín párduccá" teheti a Haas VF-21-est.

A tíz Forma-1-es istálló közül már csak a Red Bull és a Haas nem ismertette 2021-es autóbemutatójának időpontját, az utóbbi csapat színeiben debütáló Mick Schumacher Instagram-bejegyzésben azonban azt írta, „hamarosan" megismerhetjük az idei munkaeszközét. Noha a javarészt változatlan technikai szabályok és a Haas 2021-es szezonhoz való hozzáállása miatt (elsősorban a pilóták felkészítését tartják fontosnak, két fejlesztési zsetonjukat sem használták fel) az autó vélhetően kísértetiesen hasonlítani fog a tavalyi, még nagyrészt Romain Grosjean és Kevin Magnussen által vezetett kocsihoz, mégis teljesen más lesz a megjelenése.

„Hamarosan..." - írta sejtelmesen Schumacher az Instagramon

Mindennek pedig a német Express értesülései szerint az az oka, hogy a Rich Energy-vel a 2019-es szezon közben történt viharos szakítása óta főszponzor nélkül álló Haas

a tavaly még az azóta Aston Martinná átvedlett Racing Pointot támogató BWT-vel tárgyal egy több millió dolláros főszponzori megállapodásról.

Az osztrák cégnek közismerten fontos, hogy az általa szponzorált istálló az ő pink színeiket viselje, korábbi pletykák szerint az Aston Martinnal is azért szakítottak, mert a csapat ragaszkodott a brit versenyzöld színezéshez, ezért inkább új főtámogató után nézett, amit a Cognizant személyében meg is talált.

Mióta szakított a Rich Energy-vel, a Haas visszatért a szürke-fekete-piros színezéshez, és mindenki arra számított, hogy az idei évet is ezzel a külsővel fogja kezdeni. Ehhez képest nagy változás lehet a pink.

Ami Schumachert illeti, jelenleg aligha az autó és a főszponzor színével, hanem inkább a 2021-es szezonra való felkészüléssel törődik, amit a Haasnál is megnehezít a koronavírus-járvány, hiszen a pilóták és a vezetőség tagjai sem tudnak annyit az angliai Banbury-ben található főhadiszálláson tölteni, amennyi ideális lenne, így javarészt online tartják egymással a kapcsolatot.

Könnyen lehet, hogy az idei évben már teljesen más lesz a Haas fényezése Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

A hétszeres világbajnok fia elárulta, Günther Steiner csapatfőnökkel is rendszeresen beszél. Az egyedi, olykor igencsak nyers stílusáról ismert olasz szakemberrel minden zökkenőmentesen halad, Schumacher pedig külön kiemelte, tetszik neki főnöke stílusa. „Természetesen nagyon intenzív volt – nyilatkozat a német Sky-nak a Steinerrel folytatott egyeztetésekről. – Fontos, hogy sokat kommunikáljunk a szezonkezdetről és hogy minden összeálljon, a felkészülés a vártak szerint menjen. Mindig naprakészek vagyunk.

Ez egyszerűen a legjobb módja a közös munkának."