Vágólapra másolva!
70 esztendős korában elhunyt Susan Shaw egykori modell, akit az F1-szurkolók leginkább egy híres fotóról ismerhetnek, amelyen James Hunt, az 1976-os világbajnok társaságában pózol.

Hétfőn délután megerősítették, hogy elhunyt Susan Shaw, akit a Forma-1 rajongói James Hunt kapcsán ismerhetnek. A 70 éves egykori modellt február 10-én érte a halál, miután már négy éve küzdött tüdőrákkal.

Az elhíresült kép Hunttal

Shaw neve és személye akkor került kapcsolatba a Forma-1-gyel, amikor James Hunttal pózolt egy elhíresült képen. A fotó, amelyen a néhai versenyző kicipzározott overálban, a modell pedig teljesen meztelenül látható 1973-ban készült, és tökéletesen jelképezi az imázst, ami a máig legendás pilótát halhatatlanná tette. Az 1976-os világbajnok az F1 történetének egyik legnagyobb playboya volt, nem is csoda, hogy

a versenyző ruháján a legendás mondat is olvasható: „Szex – a bajnokok reggelije".

A képet később a 2013-as Rush, vagy magyarul a Hajsza a győzelemért című filmben is megörökítették, igaz, a kronlógia nem felel meg a valóságnak, ugyanis a jelenet a film vége felé látható pár pillanatra, amikor röviden bemutatják az 1976-os világbajnoki cím megnyerése utáni időszakot, a fotó viszont a valóságban még a drámai világbajnokság előtt készült.

Ahogy ezt a filmben is bemutatták, Hunt az akkori korszellemnek megfelelően élvezte az életet: a veszélyes versenyzés mellett dohányzott, ivott és rengeteg nővel volt viszonya, olyannyira, hogy a legenda szerint az élete során több mint 5000 hölggyel hált, beleértve az 1976-os világbajnoki döntőt megelőző időszakot is, amikor a tokiói Hiltonban barátjával, a kétszeres motoros világbajnok Barry Sheene-nel meghívták a lakosztályukba a British Airways éppen ott pihenő légiutas-kísérőit, amit el is fogadtak.

Hunt élvezte az életet Forrás: Getty Images/Anwar Hussein

Stirling Moss, az 1950-es évek egyik legnagyobb pilótája szintén gyakran bulizott Hunttal Monte-Carlóban, mielőtt megházasodott. A tavaly elhunyt egykori versenyző azonban megvédte honfitársát, illetve annak életmódját. „Ha az ember úgy nézne ki, mint James Hunt, vajon mit tenne?" – tette fel a költői kérdést.

Hunt mellett az önálló pályafutást építő Shaw-t sem kellett félteni, egyebek mellett kikosarazta az énekes-dalszerő Rod Stewartot és még az 50-es évei során is folytatta a karrierjét.