Alonso elhagyhatta a kórházat - fotó

Forma-1, Abu-dzabi teszt, Fernando Alonso, Renault
Fernando Alonso (ESP) Renault F1 Team RS20. Formula One Testing, Tuesday 15th December 2020. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE.
Vágólapra másolva!
Elhagyhatta a kórházat a múlt héten kerékpáros-balesetet szenvedett Fernando Alonso, hogy megkezdje versenyfutását az idővel, azaz megpróbáljon felépülni a szezonkezdetre.

Nyilván soha nem jön jól, ha valaki eltöri az állkapcsát, a Forma-1-be az idén visszatérő Fernando Alonso számára azonban a lehető legrosszabbkor történt. A várhatóan rekordhosszúságú szezonra készülő kétszeres világbajnokot a svájci Viganellóban érte baleset kerékpározás közben, amikor egy autós elé kanyarodott. Az állkapocscsonttörést szenvedett Alonsót a fővárosban specialisták műtötték meg pénteken, hétfőn pedig már el is hagyhatta a kórházat.

Alonso vélhetően orvosa kíséretében, ahogy távozik a berni kórházból

Alonso sérülésének részletei nem ismertek, sajtóhírek szerint azonban néhány fogát is el kellett távolítani. A COPE rádiócsatornának nyilatkozó specialista szerint nem kizárt, hogy a spanyol pilóta néhány napon belül fokozottan újrakezdheti az edzéseket, de felépülésének gyorsasága nagyban a sérülés súlyosságától függ.

Elképzelhető, hogy amennyiben a kétszeres világbajnok rendbe jön a szezonkezdetre, és már a március 12-én kezdődő bahreini tesztelésen is részt tudni venni, kezdetben némileg módosított sisakra lesz szüksége.

Nagymértékben ugyanakkor nem változtathatnak a fejvédőjén, annak ugyanis meg kell felelnie az FIA szigorú előírásainak. A Deportes Cuatro értesülései szerint elsősorban olyan változtatások merülhetnek fel a sisak belső részén, amelyek segítenek a lehető legstabilabban tartani Alonso fejét a sisakban.

Ezzel együtt az orvosok azt tanácsolták a spanyolnak, hogy próbáljon meg majd odafigyelni, hogy vezetés közben ne szorítsa össze a fogait, mivel az ronthat az állkapcsa gyógyulásán, és erős fájdalommal is jár.

Nem sokkal azután, hogy a spanyol pilótát kiengedték, az Alpine közleményt adott ki, amelyben megerősítették, hogy Alonso hazamehetett, valamint tudatták, hogy rövid pihenő után folytatni fogja az edzéseket és a felkészülést a közelgő idényre.