Vágólapra másolva!
Nincs könnyű helyzetben a Forma-1-ben az idén bemutatkozó Mick Schumacher, aki normál körülmények között rendszeresen látogatná a Haas-istálló angliai bázisát, egyelőre azonban csak otthon edz, valamint néhányszor a Ferrari szimulátorába is beülhet.

Mindenkinek nehéz felkészülni az idei Forma-1-es szezonra a koronavírus-járvány miatt, de különösen nehéz helyzetben vannak azok a pilóták, akik csapatot váltottak vagy újoncok. Utóbbiak közé tartozik a Haas-istálló színeiben bemutatkozó Mick Schumacher, aki még a csapatát sem tudta meglátogatni az utazási korlátozások miatt, de legalább a Ferrari szimulátorában gyakorolhat.

Az abu-dzabi fiatal pilóták tesztjén vezethette a Haast, azóta azonban csak online tartja a kapcsolatot az istállóval Forrás: Mark Sutton / LAT Images/Motorsport Images

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia a német Sky-nak adott exkluzív interjút, amelyben elmondta, hogy a Haas angliai Banbury-ben található főhadiszállásán sem járt még a vírushelyzet miatt. „A Covid-helyzet miatt nem sok mindent tudok csinálni azon kívül, hogy edzek. A fizikai felkészülésem elég jól halad, úgy érzem, készen állok.

Zoomon természetesen rendszeresen tartották a kapcsolatot eddig is, és amit csak lehet, elvégeztek online, de ez persze nem ugyanolyan, mint személyesen jelen lenni.

Schumachernek ugyanakkor megvan az az előnye, hogy a Ferrari juniorjaként lehetősége van a maranellóiak szimulátorát használni,

ahogyan azt a felkészülési időszakban meg is teszi, noha természetesen nem ő élvez prioritást. „Olaszországba sem egyszerű eljutnunk, de természetesen sokkal könnyebb, mint Angliába, úgyhogy igen, lesz néhány teszt, de a szimulátort nagyrészt a Ferrari versenyzői használják. Én nagyjából megkapom a fennmaradó napokat. Bármilyen felkészülés jól jön" – nyilatkozta a német.

A pilóták mellett a csapat sincs könnyű helyzetben, a Ferrari mérnökei sem tudnak ugyanis Angliába repülni, így majd csak a bahreini teszten fogják először beindítani az idei kocsit.

A Ferrari januári tesztsorozatán ő is vezethette a 2018-as autót, ami szintén a felkészülését segítette Forrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

Az idénnyel kapcsolatban a nemsokára 22. életévét betöltő pilóta nem igazán akart jóslatokba bocsátkozni, mert szerinte majd csak az első három-négy futam elteltével fognak képet kapni arról, hogy hol állnak. Személyes céljának azt jelölte meg, hogy jelentős fejlődést mutasson be a szezon eleje és vége között, a legjobban pedig az autó vezetését várja az élmény miatt.