Társoldalunk:
Hírlevél

Ricciardo: Eddig nem volt szerencsém az F1-ben, de nem sajnáltatom magam

2021.02.14. 17:42

Daniel Ricciardo tisztában van vele, hogy eddigi csapatai nem a legszebb korszakukat élték, amikor náluk vezetett, ám így is pozitívan látja eddigi pályafutását. Az ausztrál pilóta ezzel együtt motiváltan érkezett meg a McLarenhez.

Daniel Ricciardo idén már a McLarennél folytatja a pályafutását, és az ausztrál pilóta úgy véli, a wokingiak jó lehetőséget kínálnak arra, hogy egy napon világbajnok legyen. A korábban kétszer is a 3. helyen végzett az összetett pontversenyben, ám a végső győzelemért soha nem harcolhatott. 

Ricciardo pont akkor ment el a Renault-tól, amikor az istálló kezdett magára találniForrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

Ennek oka viszont a legkevésbé sem benne keresendő, hiszen amióta a Red Bullhoz igazolt, mindössze egyszer, 2018-ban kapott ki aktuális csapattársától. Az energiaitalosok autója azonban egyszer sem tudta felvenni a versenyt a Mercedesszel, a Renault pedig nagyon távol volt attól, hogy élcsapatnak legyen nevezhető.

Azok után érkeztem meg a Red Bullhoz, hogy zsinórban négy világbajnoki címet nyertek Sebbel [Sebastian Vettel – a szerk.], de a 2014-es szabályváltozások után hirtelen a Mercedes dominált – nyilatkozta a The Age-nek, valamint a The Sydney Morning Heraldnak adott interjújában. – Emellett nyilvánvaló, hogy a Renault egyre jobb lett azalatt, hogy én ott voltam, és vitathatatlanul a tavalyi év végén voltunk a legerősebbek. Azonban nem lehet így élni.”

Ha az idén már Alpine néven induló alakulat a közeljövőben jelentősen feljavul, akkor Ricciardóra rásüthetik, hogy peches módon dönt a karrierjéről. Az ausztrál pilóta is tisztában van vele, hogy eddigi pályafutása kis szerencsével lehetett volna sikeresebb, de hét F1-es diadallal a háta mögött így sem panaszkodik.

Soha nem úgy fogtam fel, hogy mindig jó helyen voltam, csak soha nem a megfelelő időben – magyarázta. – Ha többé nem versenyeznék, akkor is úgy tekintenék vissza, hogy futamokat nyertem. Győztem Monacóban, és hosszú időn keresztül sikeres voltam. Nem fordulhat elő, hogy az ember azon kapja magát, hogy ilyeneken gondolkozik.”

Ricciardo bizakodó a McLarent illetőenForrás: McLaren

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem akar ennél is többet elérni, és elképzelhető, hogy erre a McLarennél lehetősége lesz. Ricciardo elmondta, remekül érezte magát, amikor a gyárban eltöltött idő alatt találkozott a szerelőkkel és a mérnökökkel. Hozzátette, érezhető, hogy az elmúlt időszak nehézségei miatt az istálló éhes a sikerre, és a csapattagok jó eredményekre számítanak a közeljövőben.

Annál az érzésnél, hogy segítsek a csapatnak hamarabb elérni ezeket a sikereket, nem kell több motiváció. A tavalyi konstruktőri harmadik helyezés szép eredmény volt, de ők ennél is többet akarnak, és meg akarják tenni a következő lépést, ami reálisnak tűnik. Izgatottsággal tölt el, hogy ennek része lehetek.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK