Megműtötték Alonsót, megfigyelésre kórházban marad

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Fernando Alonso, Renault R25
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 13: Fernando Alonso of Spain and Renault Sport F1 poses for a photo with his 2005 F1 title winning Renault R25 and members of the Renault team from the same year during the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on December 13, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Közúti kerékpáros balesete után megműtötték Fernando Alonsót, az Alpine-csapat közleménye szerint az orvosok elégedettek a fejleményekkel, és nincs veszélyben a versenyzői pályafutása.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, biciklizés közben elütötték Fernando Alonsót svájci otthona közelében, Luganóban, a csütörtöki baleset után kórházba szállították, majd Bernben specialisták gondjaiba került. A kétszeres Forma-1-es világbajnoknál az orvosok az állkapocscsontja felső részén törést diagnosztizáltak, és az Alpine-csapat tájékoztatása szerint sikeres műtétet végeztek el.

Alonso felkészülését hátráltatja a baleset Forrás: Getty Images/Bryn Lennon/Bryn Lennon

Az Alpine arról is hírt adott, hogy az orvosi stáb elégedett Alonso állapotának javulásával, de további 48 órára megfigyelésre kórházban tartják a 39 esztendős sportolót. A csapat arra számít, hogy néhánynapos „teljes pihenés” után Alonso ismét megkezdheti az edzéseket, és „teljesen felkészült lesz, hogy elvégezze a szezonnal kapcsolatos előkészületeket".

A Forma-1 idei egyetlen, háromnapos előszezoni tesztelését 2021. március 12-14. között tartják Bahreinben, az idénynyitó hétvége szintén a Közel-Keleten 2021. március 26-28. között esedékes, így Alonsónak egy hónapja maradt, hogy meggyógyuljon és formába lendüljön a koronavírustól függetlenül is hosszúnak ígérkező versenysorozat előtt.

A Marca című spanyol sportlap arról is írt, hogy Alonso több fogát is el kellett távolítani, ezeket később implantátumokkal pótolják, és értesülésük szerint további vizsgálatok tárgya, hogy a kétszeres világbajnoknak vannak-e egyéb sérülései az arcán kívül.

A helyi rendőrség közleményben tudatta, hogy Alonso balesete csütörtökön nem sokkal 14 óra előtt történt Viganellóban (megerősítve a korai sajtóértesüléseket), az ütközés másik érintettje egy 42 esztendős svájci járművezető, aki szintén Luganóban lakik, és a Via La Santán haladt Pregassona felé.

A csapat szerint nincs veszélyben Alonso F1-es szereplése Forrás: Formula 1 via Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

„A kezdeti rekonstrukció és a rendőrségi nyomozás tárgyát képező okok alapján, miközben a hölgy balra kanyarodott, hogy beforduljon egy szupermarket parkolójába, összeütközött egy 39 esztendős spanyol állampolgárral, aki biciklizett és jobb oldalról álló járművek mellett haladt el. Az ütközés az autó jobb oldalával történt".

A helyszínre a kantoni és a luganói rendőrség is kiérkezett a luganói mentőkkel együtt, Alonsót rögtön kezelésbe vették, majd kórházba szállították.

Délután Alonso is bejelentkezett

Pénteken délután Alonso a Twitteren köszönetet mondott a jókívánságokért, azt írta, hogy jól van és várja már, hogy elkezdődjenek a 2021-es szezon eseményei.