Védeni fogja Schumachert a túlzott elvárásoktól a Haas csapatfőnöke

Forma-1, Abu-dzabi Nagydíj, Mick Schumacher, Günther Steiner, Haas
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 11: Mick Schumacher, Haas F1, and Guenther Steiner, Team Principal, Haas F1 during the Abu Dhabi GP at Yas Marina Circuit on Friday December 11, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Andy Hone / LAT Images)
Vágólapra másolva!
Hatalmas nyomás lesz a Forma-1-ben az idén debütáló Mick Schumacheren, főnöke ezt pedig szükség esetén igyekszik majd csökkenteni, mivel szerinte nem várhatják Michael Schumacher fiától, hogy az apjához hasonló sikereket érjen el.

A Haas-istálló nem egyedülálló, ugyanakkor nem is mindennaposnak számító módon két újonccal fog nekivágni az idei szezonnak, ami számos veszélyt rejt magában. Az amerikai csapat ugyanakkor eleve úgy készül, hogy az idei átmeneti év lesz a számára, így legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy Mick Schumachert és Nyikita Mazepint is felkészítése a 2021-esnél jóval fontosabb 2022-es idényre.

Schumacherrel és Mazepinnel is lesz dolga a mérnököknek Forrás: Andy Hone / LAT Images/Motorsport Images

Az utóbbi években Romain Grosjean és Kevin Magnussen személyében két rutinos versenyzővel szállt harcba a Haas. Köztük is akadtak összezördülések és több koccanás is, Günther Steiner csapatfőnöknek tehát velük is volt dolga bőven, olyan jellegű tanácsokat azonban aligha igényeltek, mint amilyenekre Schumachernek és Mazepinnek szüksége lesz. Az olasz szakember ezért úgy készül, hogy tanár bácsiként bábáskodik majd a két újonc felett.

„Mindketten bizonyították már a tehetségüket, de még mindketten nagyon fiatalok, ezt soha nem szabad elfelejtenünk” – nyilatkozta az F1-insider.com-nak.

Ezért is koncentrálunk már a jövő évi autóra a szélcsatornában."

Valószínűleg a Haas idei modellje sem lesz alkalmas arra, hogy rendszeresen a pontszerzésért lehessen küzdeni vele Forrás: Zak Mauger / LAT Images/Motorsport Images

Steinernek pedig elképzelhető, hogy az idén Mick Schumacherre külön is figyelnie kell majd, hiszen a hétszeres világbajnok fiaként a 21 esztendős némettel szemben elképesztően nagyok lesznek az elvárások, és sokakat aligha fog érdekelni, hogy a mezőny egyik, ha nem a leggyengébb autója lesz alatta. „A média részéről extrém nagyok lesznek az elvásárok vele szemben, mivel egy hétszeres világbajnok fia” – szögezte le a csapatfőnök.

Ugyanez igaz Nyikita Mazepinre is."