Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo lehet a McLaren idei húzóneve, Zak Brown méltatta a futamgyőztes pilótát, bohókás csapattársától, Lando Norristól viszont az eddiginél jobb teljesítményt vár.

Közvetlen ellenfeleikhez hasonlóan a McLaren is változtatott a pilótafelállásán a 2021-es szezon előtt, a Ferrari által elcsábított Carlos Sainz helyére Daniel Ricciardo érkezett a Renault-tól. A gyakran mókázó ausztrál pilóta a szintén könnyed stílusú Lando Norris csapattársa lesz, de Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója elmondta, komolyságra számít versenyzőitől.

Ricciardo meglátogatta az éjszakai műszak munkatársait is

„Mindkettejüknek van mit bizonyítania. Daniel a pályafutásának abban a szakaszában jár, amikor a világbajnoki címért akar küzdeni. Nem hiszem, hogy ezt idén meg tudjuk tenni, de a jövőben remélhetőleg igen. Lando pedig már nem a csapattársa kisöccse, ezért arra számítok, hogy két extrémgyors pilótát látunk majd saját személyiséggel, de a garázsban már komolyak lesznek.”

Brown kiemelte, hogy Ricciardo már tapasztalt versenyző, és ezt nem csak a Forma-1-ben eltöltött évek számában méri,

hanem azt is fontosnak tartja, hogy az ausztrál versenyző szerepelt már a Red Bullnál is, és tudja, hogyan kell győzni. Elismerte Sainz munkáját is, de a Corriere dello Sportnak azt mondta, szerinte Ricciardo e téren rutinosabb nála.

Norris várja már, hogy Ricciardo is kipróbálja az új MCL35M-et, és kiderüljön, milyen hozzáállással kezdi majd meg a szereplését a wokingi istállónál. Főnöke figyelmeztette, hogy az első két szezon során nyújtott teljesítményénél többet várnak a brit fiataltól, elsősorban a versenytempó terén.

„Ez lesz a harmadik éve. Nyilvánvaló, hogy Daniel Ricciardo jóval tapasztaltabb nála, de szerintem eljött egy minőségi ugrás ideje. Lando már nm újonc, úgyhogy azt várom, hogy az egész év során a határon autózzon, és hiszem, hogy segíthet neki az, hogy Daniel oldalán versenyezhet” – vélte az amerikai üzletember.

A brit pilóta számára intő jel, hogy tavaly csak 9:8-ra tudta legyőzni az időmérőkön rendszerint gyenge Sainzot, 2019-ben 96-49 pont arányban, tavaly pedig 105-97-re kapott ki rutinosabb csapattársától a pontversenyben.