Vágólapra másolva!
Zajlik a munka az új szezonra készülő F1-es csapatoknál, a McLaren új szerzeménye, Daniel Ricciardo ellátogatott az istálló központjába, az Alpha Tauri pedig tesztelni ment és bejelentették az új autó bemutatójának időpontját is.

Miközben az Aston Martin csak a legszükségesebb esetekben kommunikál Sebastian Vettel előkészületei kapcsán, a McLaren rögtön képekkel és egy werkvideóval is bemutatta, hogy új pilótájuk, Daniel Ricciardo ellátogatott a csapat wokingi központjába és üléspróbán vett részt az idei MCL35M kódjelű autóban.

Ez rutinfeladat, új pilóta érkezésekor elhanyagolhatatlan, de általában akkor is szükség van erre, ha egy csapat új autót épít, bár az idei modellek pilótafülkéjén várhatóan nem sokan változtatnak. A Ferrari már decemberben megejtette az üléspróbát Carlos Sainz esetében, a többiek jellemzően januárban végezték el ezt Vettel, Charles Leclerc és a Red Bullhoz érkező Sergio Pérez részére.

Ricciardo csapattársa, Lando Norris kíváncsian várja az ausztrál pilóta bemutatkozását,

„nem csak azért, mert mókás a közelében lenni, hanem azért is, mert szeretem megismerni a csapattársam hozzáállását” – mondta.

„Daniel nagyon tapasztalt, nagy csapatoknál versenyzett, sok dobogós helyet szerzett és tudja, hogyan kell nagydíjakat nyerni. Érdekel, hogyan vezeti majd az autónkat és milyen a hozzáállása.”

Miközben a McLarennél még a színfalak mögött zajlanak az események, az Alpha Tauri az imolai teszt után Misanóban is pályára küldte az ifjú Cunoda Jukit, és azt is elárulták, hogy a Minardi és a Toro Rosso jogutódjaként működő istálló idei autóját, az AT02-est 2021. február 19-én mutatja be, ennél egyelőre csak a McLaren jelentett be korábbi leleplezést, február 15-re.