Vágólapra másolva!
A múltheti F1-es tesztelés után Carlos Sainz és Charles Lercerc ismét Ferrariba ült, de ezúttal nem versenyautó volánja mögé szólította a kötelesség. Az olasz istálló rajongói már most követik a lépéseit és a spanyol pilóta gesztusokkal hálálja meg az odafigyelést.

Carlos Sainz Jr. révén új pilótával készül a Ferrari a 2021-es szezonra. A rali legenda fia nemrég elárulta, könnyen engedett a legendás istálló csábításának, és úgy érzi, felelős azért, hogy a korábban sikeres csapat ismét az élre jusson a Forma-1-ben.

Sainz a múlt héten tesztelhette először a Ferrari 2018-as autóját, az SF71H-t a fioranói pályán, csapattársát, Charles Leclerc-t váltva másfél napot töltött az autóban, majd a napokban ismét a volán mögé ült, ezúttal utcai sportautókkal száguldoztak Imolában.

A Ferrari rendkívül fiatal pilótapárosa a Sky Sports részére forgatott az 1000 lóerős fenevadakkal, ami a múltheti teszthez hasonlóan felkeltette a márka iránt rendkívül elkötelezett rajongók figyelmét is. Sainz és Leclerc nem is tudott úgy távozni a pályáról, hogy ne kelljen megállniuk néhány autogram erejéig, de úgy tűnt, a kötelességnek örömmel eleget tettek.

A spanyol versenyző már Fioranóban is szerzett egy jó pontot a szurkolóknál azzal, hogy a tesztnap végén egy furgonba pattant és személyesen is köszönetet mondott nekik azért, mert kilátogattak a pályára és élőben figyelték az eseményeket.

„Mi voltunk az a hét srác, akik a drótkerítésnél figyeltük Carlost, ahogy Fioranóban hajszolja az SF71H-t és keményen nyomja az üvöltő V6-os motornak. Délután 4-kor véget ért az edzés és már éppen készülődtünk, hogy távozunk a pályáról, amikor egy kis tűzoltóautó közelített, majd megállt előttünk” – írta egy lelkes rajongó az Instagramon.

„Carlos kiszállt, mi pedig ledöbbentünk. Kiautózott hozzánk, hogy üdvözöljön néhány szurkolót a pálya szélén és váltson velünk egy pár szót. Micsoda különleges [személyiség] és milyen szerény bajnok! Köszönjük Carlos, sohasem felejtjük el ezt a napot.”