Újabb F1-es pilóta kapta el a koronavírust

Forma-1, Pierre Gasly, Alfa Romeo, Szahíri Nagydíj
BAHRAIN, BAHRAIN - DECEMBER 04: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri looks on in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Sakhir at Bahrain International Circuit on December 04, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Pierre Gasly, az Alpha Tauri versenyzője lett a hatodik Forma-1-es pilóta, aki elkapta a koronavírust. A francia versenyző a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonhoz és két másik versenyzőtársához hasonlóan szintén dubaji látogatása után adott pozitív tesztet.

A téli szünet alatt sem kíméli a Forma-1-es pilótákat a koronavírus-járvány. A szigorú szabályozások és óvintézkedések ellenére a tavalyi idény során Sergio Pérez, Lance Stroll és Lewis Hamilton is megfertőződött a vírussal (utóbbinak egy-egy, a mexikóinak két versenyt kellett kihagynia emiatt), majd a holtszezon során további két versenyző, Lando Norris és Charles Leclerc is pozitív tesztet produkált. Most pedig itt a hatodik eset: Pierre Gasly, az Alpha Tauri francia pilótája is koronavírusos lett.

Gasly sem úszta meg Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

„Továbbra is óvatos akarok maradni a körülöttem levő emberekkel, de szabadabban fogok mozogni, meg fogom látogatni a családomat karácsonykor és több időt fogok velük tölteni. Ugyanez vonatkozik a barátaimra is. Amikor két hónap után visszatértem Franciaországba, azt mondtam nekik, »sajnálom, bárcsak láthatnálak titeket, de nem akarok kockáztatni, mert soha nem lehet tudni.« Frusztráló volt, hogy nem tudtam velük találkozni.

Ezek Gasly szavai voltak nem sokkal a tavalyi idény befejezése előtt. A francia versenyző a szezon végeztével kicsit lazított tehát az idény közbeni szigoron, és nem ő volt az egyedüli. Ahogy Dubajba sem csak ő látogatott el a mezőnyből, ugyanis

Charles Leclerc és Lando Norris is járt az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városában, és mindketten ott fertőződhettek meg:

a Ferrari versenyzője Monacóba való hazatérése után, a McLaren pilótája pedig még Dubajban adott pozitív tesztet, utóbbi a karantént is ott töltötte. Gasly nemrég szintén járt Dubajban, hogy ott kezdje meg felkészülését az idei szezonra. Ha még idevesszük a tavalyi idény végén, szintén dubaji látogatása után pozitív mintát adó Lewis Hamiltont, négyre nő a potenciálisan ott megfertőződött F1-es pilóták száma.

A képek tanúsága szerint Gasly semmilyen óvintézkedéset nem tartott be

A 24 esztendős francia pilótát alighanem nem fogja megdicsérni a csapata, a róla a közösségi médiában megjelent fotók tanúsága szerint ugyanis nem igazán figyelt oda magára, hiszen maszkot sem hordott, és a távolságtartásra sem ügyelt.

„Üdv mindenkinek, remélem mindannyian jól és biztonságban vagytok – írta a Twitteren, amikor közölte, hogy elkapta a COVID-19-et. – Csak tudatni akartam veletek, hogy pozitív koronavírus-tesztet produkáltam. Mindenkit értesítettem, akivel az utóbbi néhány napban kapcsolatba kerültem. Jelenleg karanténban vagyok és követem a helyi hatóságok protokolját. Jól érzem magam és folytatni fogom az edzésprogramomat otthonról, miközben karanténban maradok. Vigyázzatok magatokra!"

Az Egyesült Arab Emirátusokban eddig 303 ezer koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, az aktív esetek száma pedig 25 ezer.