Társoldalunk:
Hírlevél

Ricciardót és Ocont is meggyőzte a visszatérő Alonso tempója

2021.01.29. 19:34

Nem lesz gond a 39 évesen visszatérő Fernando Alonso tempójával a Forma-1-ben, véli Daniel Ricciardo, Esteban Ocon viszont felveszi a kesztyűt a kétszeres világbajnok ellen.

Hetek vannak csupán hátra Fernando Alonso hivatalos visszatéréséig a Forma-1-ben, de a kétszeres világbajnok tavaly többször is tesztelt már, miután bejelentették, hogy az Alpine színeiben újra rajthoz áll a világbajnokság mezőnyében. Alonso minden lehetőséget kihasznált, a 2020-as autót is vezette, 2018-as modellekkel is tesztelt, sőt, elővették a 2005-ös világbajnoki autóját is.

Alonso felhívta magára a figyelmet a 2005-ös Renault-val - GalériaForrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Clive Mason

A V10-es motorral szerelt R25-ös elkápráztatta a paddockban dolgozókat és a versenyzőket, amikor az Abu-dzabi Nagydíj során bemutatóköröket teljesített Alonsóval a volánnál, főleg azért, mert a spanyol pilóta láthatóan nem kímélte az autót és a Pirelli demonstrációs abroncsaihoz mérten versenyképes tempót diktált a pályán.

Néztem a belső kamerás felvételét, elég menő volt – kommentálta a látottakat Daniel Ricciardo, aki idén már a McLarent erősíti. – Bizonyosan nem az a helyzet, hogy Fernando már túl öreg lenne, bárki is gondolja ezt. Szerintem ez a srác csak egy sebességi fokozatot ismer, gyorsan megy, még a kerékvetőket is használja, nem finomkodott az autóval” – utalt a 39 éves pilótára.

Ricciardo úgy tudta, hogy Alonso sokkal lassabban ment az F1 aktuális tempójánál, és azt gyanította, hogy csak a V10-es motor üvöltő hangja miatt tűnt gyorsnak az autó, aztán elmondták neki a köridőt, és meglepte a rutinos pilótát, hogy Alonso csak 4 másodperccel volt lassabb náluk. „Hűha! Megy ez neki. Rendben, akkor nem is olyan lassú!” – hüledezett.

Jó tempóra számít Alonso új csapattársa, Esteban Ocon is, akinek intő jel lehet, hogy a spanyol pilóta a szezon után Abu-Dzabiban rendezett teszten gyorsabb volt nála és Ricciardónál is a tavalyi Renault-val, de a francia fiatal attól függetlenül is magabiztos, hogy tavaly egyértelműen alulmaradt Ricciardóval szemben.

A szezon utáni teszten is jó volt a tempójaForrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

„Felkészültnek érzem magam és Fernando is az lesz – nyilatkozta Ocon a Monte-Carlo ralin. – Kemény ellenfél lesz, de készen állok arra, hogy szembenézzek és küzdjek vele. Hajszolni akarom őt, ez a célom – szögezte le. – Érdekes lesz látni, miként dolgozik egy világbajnok és milyen apró részletekre figyel. Egy legenda tér vissza.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK