Vágólapra másolva!
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elárulta, Lewis Hamilton nem kap hosszú távú, hároméves szerződéshosszabbítást, de biztos abban, hogy a bahreini tesztelés előtt megállapodnak a folytatásról.

Alaposan elhúzódik Lewis Hamilton F1-es szerződéshosszabbításának ügye, hiszen bár 2021. március 12-én elkezdődik a tesztelés az idei szezon előtt, a hétszeres világbajnok még nem köteleződött el csapatával, ahol az eddigi hét világbajnoki címéből hatot nyert meg.

Wolff és Hamilton még mindig egyeztet Forrás: Daimler AG/Steve Etherington

A szokatlan helyzet miatt rendszeresek a spekulációk Hamilton jövőjével kapcsolatban, ezek egy részét Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is megerősítette a német RTL-nek adott videóinterjúban.

Az osztrák üzletember elárulta, „nem hiszi”, hogy a brit pilóta újabb hároméves szerződéshosszabbítást ír majd alá,

de úgy vélte, „hamarosan” pont kerülhet az ügy végére, bár elismerte, ez „rugalmas” megközelítés. Megismételte, hogy a bahreini teszt kezdete a határidő, vagyis 2021. március 12. előtt rendeződik a helyzet.

Nem derült ki egyértelműen, hogy valamelyik fél szeretne-e hosszabb távú elköteleződést, de Wolff a Hamiltonnal kapcsolatos huzavonát a Forma-1 változó gazdasági környezetére vezette vissza, utalt arra, hogy a 2021-es szezontól bevezették a költségplafont, ami ugyan a pilóták fizetését egyelőre nem érinti, de a későbbiek során várhatóan ez is belekerül majd az érintett költségek körébe, ráadásul

jövőre átfogó technikai változások is jönnek a sportágban. Ezek alapján inkább úgy tűnik, hogy a Mercedesnél törekednek a rugalmasságra.

„Láthatjuk, hogy a közeljövőben nem csupán a költségplafon jelenik meg, hanem technikai szabályváltozások is jönnek, és szerintem nyitott szemmel kell járnunk. Ezt is figyelembe véve tárgyalunk arról, hogy mi a [szerződés] megfelelő hossza.”

Hamilton újabb világbajnoki címre hajthat, ha megegyezésre jut a csapatával Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Giuseppe Cacace

A Mercedes-csapat egyharmadának tulajdonosa szerint nincs messze a szerződés bejelentése, de nem akarnak nyomást helyezni magukra, és megjegyezte, hogy észszerű megállapodásra törekednek. Bár az elhúzódó kötélhúzás arra is utalhat, hogy a felek nincsenek közös nevezőn, Wolff szerint a Mercedes meg akarja tartani Hamiltont.

„Hatalmas szabályváltozás jön jövőre. Idén bevezették a költségplafont, ami nyilván minket, egy nagyobb csapatot teljesen eltalál. Ezek a tényezők mind szerepet játszanak a tárgyalásainkban, és persze az is, hogy mit hoz a jövő.”

Wolff a Hamiltonnal való kapcsolatát barátinak nevezte, megismételte, hogy nem fenyegetik a hétszeres világbajnokot azzal, hogy lecserélik őt George Russellre, de megjegyezte, a brit tehetség biztosan lehetőséget kap majd a csapatnál.

„Bíznia kell és türelmesnek kell lennie. Manapság a két pilótánkra, Valtteri [Bottasra] és Lewisra koncentrálunk. Ez a mi megszokott felállásunk. Meglátjuk, mit hoz a jövő.”