Már február közepén bemutatják az új McLarent

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, McLaren logo, McLaren Racing szerelő
A member of the McLaren team works in pit lane at the Albert Park circuit ahead of the Formula One Australian Grand Prix in Melbourne on March 11, 2020. (Photo by William WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Az Alfa Romeónál egy héttel korábban bemutatják az idei szezonra szánt F1-es McLarent, amit ismét a Mercedes motorja hajt majd és a konstruktőri dobogóért zajló küzdelem egyik esélyese lehet.

A McLaren csütörtökön bejelentette, hogy 2021. február 15-én leleplezik idei F1-es autójukat, az MCL35M-et, ami a csapat szerint az elnevezése ellenére lényegében új modellnek tekinthető, ráadásul az elődjével ellentétben már Mercedes-motor hajtja.

A McLarennél kezd összeállni az idei autó Forrás: AFP/William West

A wokingi istálló szerdán egy videót is nyilvánosságra hozott az autó beindításáról, ez és a tesztelés kezdetét majdnem egy hónappal megelőző bemutató azt sejteti, hogy a McLaren az eredeti ütemterve szerint halad az autó építésével, nem lazítottak a menetrenden a szezonkezdet és a bahreini tesztelés csúsztatása miatt.

A McLaren tavaly a konstruktőri világbajnokság 3. helyén zárt, meglepetésre legyőzte a szintén Mercedes-motort használó Racing Pointot

(ami idén Aston Martin néven szerepel), papíron idén versenyképesebbek lehetnek a német márka erőforrásával, de Lando Norris figyelmeztetett, hogy a csapatnak több területen is fejlődnie kell.

A brit pilóta Zak Brownhoz hasonlóan emlékeztetett, a szezon egészét tekintve a Racing Point gyorsabb volt, de nem hozták ki a lehető legtöbbet az autójukból, és Norrist szinte meglepte, hogy egyáltalán küzdhettek velük a konstruktőri világbajnokságban, mert az akkor még rózsaszín autó jóval versenyképesebb volt.

Norris előrelépésre sarkallja a csapatát Forrás: Getty Images/2020 Pool/Giuseppe Cacace

„A Mercedes-motor jó előrelépés, de nem fog mindent megoldani. Nem leszünk minden versenyen a dobogón, az egész autót és a csapatként végzett munkánkat is javítani kell kezdve a kerékcseréktől a tervezési folyamatokon át az egész autó filozófiájáig. Folyamatos fejlődésre van szükség” – nyilatkozta egy online sajtóbeszélgetésen.

A harmadik szezonjára készülő fiatal szerint már eddig is lehetett javulást tapasztalni a McLarennél,

de úgy véli, előrelépést kell tenniük ahhoz, hogy folyamatosan a 3-4. helyen lehessenek, és ne csússzanak vissza néha az 5-6. helyre. „A Mercedes és a Red Bull ebben nagyon jó, ők minden hétvégén ugyanazt a teljesítményt hozzák” – mutatott rá.

„A Mercedes-motor és Daniel [Ricciardo] érkezése előrelépés, de csapatként sok egyéb fejlesztést is meg kell tennünk.”