Társoldalunk:
Hírlevél

Családja jóváhagyta a Schumacherről szóló dokumentumfilmet

2021.01.28. 06:06

Többszöri csúszás után Michael Schumacher családja jóváhagyta a Forma-1-es legendáról szóló dokumentumfilmet, de továbbra sem tudni, hogy mikor lesz a bemutató.

Tovább húzódik a Michael Schumacherről készülő hivatalos dokumentumfilm bemutatása, értesült a német Express. A premiert eredetileg 2019. december 5-re tervezték, majd elnapolták 2020 utolsó negyedévére, a hamburgi B | 14 Film gondozásában készülő alkotás azonban még mindig várat magára.

Schumacher és felesége, Corinna is szerepel a dokumentumfilmbenForrás: Getty Images/2010 Hoch Zwei/Hoch Zwei

A csúszás hátterében az áll, hogy a vártnál több időre volt szükség a Schumacher családja által átadott, magánjellegű felvételek feldolgozásához. Ez az első alkalom, hogy a hétszeres világbajnok F1-es pilóta családja is közreműködik egy ilyen projektben, felesége, Corinna, édesapja, Rolf és gyermekei, Gina-Maria, valamint Mick is először beszél részletesen a nyilvánosság előtt.

A 2013 decemberi síbaleset óta Schumacher családja mindent megtesz annak érdekében, hogy az egykori sportoló feltehetőleg súlyosan leromlott egészségi állapotáról semmilyen részlet se szivárogjon ki, viszont a szurkolók továbbra is úgy emlékezzenek Schumacherre, ahogy pályafutása során megismerhették őt.

„A film célja, hogy bemutassa Michael páratlan pályafutását, valamint egy igen összetett személyiség sokszínűségét – nyilatkozta Sabine Kehm, a Schumacher-család menedzsere. – A könyörtelen és bátor Forma-1-es versenyzőt, a nagyratörő sportolót, a sikeres szerelőt, akinek különleges technikai érzéke volt, a megbízható csapatjátékost és a szerető családfőt.”

Archív felvétel Michael Schumacherről és kisfiáról, Mickről

Az érdeklődők számára jó hír, hogy a Schumacher-család jóváhagyta az alkotást, Vanessa Nöcker rendező-producer megerősítette, hogy a film elkészült, a bemutató időpontját azonban még nem tűzték ki. „A koronavírus nagyon megnehezíti a helyzetet, emiatt pillanatnyilag nem tudunk időpontot mondani, és egy kis türelmet kérünk.” 

Játékfilm is készül F1-es történetszállal

A Schumacher dokumentumfilm mellett Ayrton Senna pályafutásáról játékfilm-sorozat készül a Netflixre, és a streaming szolgáltató kínálatában jelenik majd meg új thriller is, amelyben a Csillagok háborújából ismert John Boyega és a színészlegenda, Robert de Niro is szerepel. A fiktív történet egy amerikai F1-es pilótáról szól, aki családja megmentése érdekében rablók sofőrjének áll.

A Formula címen futó film az Al Pacino főszereplésével forgatott 1976-os Bobby Deerfield óta az első olyan alkotásnak ígérkezik, ami díszletként használja a Forma-1-et, tehát nem közvetlenül a versenyzésről szól, de a történetben a sportág jelenkora is megjelenik.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK