Családja jóváhagyta a Schumacherről szóló dokumentumfilmet

Forma-1, Corinna Schumacher, Michael Schumacher
STUTTGART, GERMANY - JANUARY 25: Michael Schumacher of Germany and Mercedes GP Petronas talks with his wife Corrina during the Mercedes GP Petronas Formula One Team presentation at the Mercedes Museum on January 25, 2010 in Stuttgart, Germany. (Photo by Hoch Zwei/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Többszöri csúszás után Michael Schumacher családja jóváhagyta a Forma-1-es legendáról szóló dokumentumfilmet, de továbbra sem tudni, hogy mikor lesz a bemutató.

Tovább húzódik a Michael Schumacherről készülő hivatalos dokumentumfilm bemutatása, értesült a német Express. A premiert eredetileg 2019. december 5-re tervezték, majd elnapolták 2020 utolsó negyedévére, a hamburgi B | 14 Film gondozásában készülő alkotás azonban még mindig várat magára.

Schumacher és felesége, Corinna is szerepel a dokumentumfilmben Forrás: Getty Images/2010 Hoch Zwei/Hoch Zwei

A csúszás hátterében az áll, hogy a vártnál több időre volt szükség a Schumacher családja által átadott, magánjellegű felvételek feldolgozásához. Ez az első alkalom, hogy a hétszeres világbajnok F1-es pilóta családja is közreműködik egy ilyen projektben,

felesége, Corinna, édesapja, Rolf és gyermekei, Gina-Maria, valamint Mick is először beszél részletesen a nyilvánosság előtt.

A 2013 decemberi síbaleset óta Schumacher családja mindent megtesz annak érdekében, hogy az egykori sportoló feltehetőleg súlyosan leromlott egészségi állapotáról semmilyen részlet se szivárogjon ki, viszont a szurkolók továbbra is úgy emlékezzenek Schumacherre, ahogy pályafutása során megismerhették őt.

„A film célja, hogy bemutassa Michael páratlan pályafutását, valamint egy igen összetett személyiség sokszínűségét – nyilatkozta Sabine Kehm, a Schumacher-család menedzsere. – A könyörtelen és bátor Forma-1-es versenyzőt, a nagyratörő sportolót, a sikeres szerelőt, akinek különleges technikai érzéke volt, a megbízható csapatjátékost és a szerető családfőt.”

Archív felvétel Michael Schumacherről és kisfiáról, Mickről

Az érdeklődők számára jó hír, hogy a Schumacher-család jóváhagyta az alkotást, Vanessa Nöcker rendező-producer megerősítette, hogy a film elkészült, a bemutató időpontját azonban még nem tűzték ki. „A koronavírus nagyon megnehezíti a helyzetet, emiatt pillanatnyilag nem tudunk időpontot mondani, és egy kis türelmet kérünk.”

Játékfilm is készül F1-es történetszállal

A Schumacher dokumentumfilm mellett Ayrton Senna pályafutásáról játékfilm-sorozat készül a Netflixre, és a streaming szolgáltató kínálatában jelenik majd meg új thriller is, amelyben a Csillagok háborújából ismert John Boyega és a színészlegenda, Robert de Niro is szerepel. A fiktív történet egy amerikai F1-es pilótáról szól, aki családja megmentése érdekében rablók sofőrjének áll.

A Formula címen futó film az Al Pacino főszereplésével forgatott 1976-os Bobby Deerfield óta az első olyan alkotásnak ígérkezik, ami díszletként használja a Forma-1-et, tehát nem közvetlenül a versenyzésről szól, de a történetben a sportág jelenkora is megjelenik.