Visszavonulás helyett a maradás mellett döntött az F1 sportért felelős igazgatója

Forma-1, Portugál Nagydíj, Ross Brawn
PORTIMAO, PORTUGAL - OCTOBER 25: Ross Brawn, Managing Director (Sporting) of the Formula One Group, looks on from the grid before the F1 Grand Prix of Portugal at Autodromo Internacional do Algarve on October 25, 2020 in Portimao, Portugal. (Photo by Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Nem vonul ismét nyugdíjba, helyette marad eddigi pozíciójában a korábban az F1 irányításának átvételére is esélyesnek tartott Ross Brawn.

A korábbi pletykákkal ellentétben folytatja a munkát a Forma-1 sportigazgatójaként az ezt a szerepkört 2017 óta betöltő Ross Brawn. A Mercedes és a Brawn GP korábbi csapatfőnökeként, valamint a Ferrari és a Benetton technikai igazgatójaként számos sikert elérő 65 esztendős szakember szeretné látni, hogy az elmúlt években lefektetett technikai reformok 2022-ben életre kelnek.

Brawn marad Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula One World Championship Limited/Dan Istitene - Formula 1

Miután Chase Carey, az F1 korábbi elnök-vezérigazgatója tavaly bejelentette visszavonulását, és kiderült, a Ferrari korábbi csapatfőnöke, Stefano Domenicali lesz az utódja, a paddockban megindultak a találgatások arról, hogy Ross Brawn is elhagyja a sportágat. 2013-as visszavonulása után 2017-ben, a Liberty Media hatalomátvételekor tért vissza, hogy segítse az új jogtulajdonost egy új Forma-1 megteremtésében, mostanra azonban ő maradt az egyedüli az F1 élén levő hármasból, hiszen Sean Bratches kereskedelmi igazgató, majd Carey is elhagyta már a fedélzetet.

Mindez azonban nem rettentette el Brawnt, akit többen előbb már Carey utódjaként láttak, utána pedig inkább visszavonulását vizionálták, mivel kinevezése helyett a ferraris időkben még a ranglétrán alatta levő, nála tíz évvel fiatalabb Domenciali lett a főnöke.

Ő azonban marad. „Nagyon izgatott vagyok az előttünk álló kihívások miatt. Frusztráló lett volna, ha nem láthatnám az új autókat a pályán – nyilatkozta a 65 esztendős szakember a Racefansnek. – Stefano érkezésével egy új partnerség vette kezdetét. Ezen kívül a Covid által támasztott kihívások és minden más is motiváltan tartott és arra ösztönzött, hogy folytassam."

Domenicali és Brawn az 1999-es Malajziai Nagydíjon, előbbi a vörösök sportigazgatójaként, utóbbi pedig technikai igazgatójaként Forrás: Getty Images/Michael Cooper/Allsport

Hogy meddig, azt egyelőre még ő maga sem tudja, a Forma-1 jövőre érkező új szabályait mindenesetre még biztosan megvárja. „A jövőben előbb-utóbb be kell fejeznem, mint ahogy mindannyiunknak, de egyelőre ezt még nem tervezem.

Szerepköréről azt mondta, hogy az nagyjából ugyanaz lesz, mint eddig, azaz továbbra is igen nagy területet ölel fel, illetve kiegészült azzal is, hogy segítse Domenicali beilleszkedését. „Stefano valószínűleg engem ismer a legjobban a szervezetünkben, úgyhogy én referenciaként szolgálok neki sok dologban. De ahogy folyamatosan megismeri az embereinket, kétségtelenül szorosabban fog együtt dolgozni velük is."