Társoldalunk:
Hírlevél

Egy versenytávot vezetett a koronavírus után visszatérő Leclerc

2021.01.26. 19:12

Charles Leclerc bevetése révén a Ferrari megkezdte a felkészülést a Forma-1 2021-es szezonjára, igaz, egyelőre csak a 2018-as autóval. A csapat új igazolása, Carlos Sainz a helyszínen figyelte az eseményeket.

Kedden is folytatódott a Ferrari egyhetes tesztsorozata a gyártó házi tesztpályáján, Fioranóban. Az akadémisták hétfői próbálkozásai után a Scuderia versenyzője, Charles Leclerc hajszolta az autót. Ez volt az első alkalom, hogy a monacói pilóta szolgálatra jelentkezett, miután nemrég ő is elkapta a koronavírust, de arról számolt be, hogy csak enyhe tünetei voltak.

Leclerc levezetett egy versenytávot - GalériaForrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

Leclerc a tavalyi, mugellói gyakorláshoz hasonlóan a 2018-as SF71H-t vezethette, mivel a szabályok tiltják az aktuális autók használatát a kollektív teszteken kívül, papíron 2019-es modellt is beállíthattak volna, de a Ferrarinál a 2018-as példány volt felkészítve, miután az akadémisták tavaly ősszel is teszteltek Fioranóban.

A kétszeres futamgyőztes a Ferrari közlése szerint több, mint 100 kört tett meg a 2997 méteres pályán, vagyis lényegében egy versenytávot vezetett le, közben visszaszokott az F1-es autóban jelentkező erőhatásokhoz és a folyamatokhoz is, amelyek a csapat munkája során felmerülnek. A rövidebb-hosszabb etapok mellett a rajtokat is gyakorolta és készült a március közepén esedékes tesztelésre is.

Autóba ugyan még nem ülhetett, de jelen volt a pályán a csapathoz idén csatlakozó Carlos Sainz is, aki szerdán és csütörtökön délelőtt összesen másfél napot tölthet majd el a volán mögött Fioranóban. Az üléspróbát már decemberben elvégezték, azóta a gyárban és a szimulátorban is járt, de ez lesz az első alkalom, hogy a spanyol pilóta F1-es Ferrarit vezethet.

A továbbiakban kétszer fél nap jut a Haas színeiben idén bemutatkozó Mick Schumachernek, aki csütörtökön délután és pénteken délelőtt tesztelheti az autót, lezárásképp pedig Schumacher tavalyi F2-es ellenfele, a Ferrarinál idén tesztpilótaként dolgozó Callum Ilott ülhet a volán mögé.

Sainz kedden még megfigyelő volt, szerdán már ő is pályára lép - GalériaForrás: Scuderia Ferrari Press Office/Foto Colombo Images

A Ferrari fioranói gyakorlása mellett az Alpha Tauri kedden és szerdán szintén pályára lép Imolában a 2018-as autóval annak érdekében, hogy segítsék az újonc Cunoda Juki felkészülését, ennek részeként Pierre Gasly is autóba ülhet, de a kisebbik olasz istálló egyelőre nem adott ki részleteket a programmal kapcsolatban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK