Társoldalunk:

Az Aston Martinnál nem fogják Vettelt hibáztatni

2021.01.25. 16:31

Minden adott lesz ahhoz, hogy az Aston Martinnál Sebastian Vettel visszaszerezze elveszett önbizalmát. A négyszeres világbajnok sem tagadja, hogy a nyugodtabb környezet előnyére válhat.

Sokan kíváncsian várják, hogy az idén vajon ismét a régi Sebastian Vettelt fogjuk-e látni. Azt, aki négy világbajnoki címet nyert a Red Bull-lal, majd második ferraris versenyén az első helyen ért célba. A német versenyző a Scuderia után ismét egy brit csapatban találta magát, és akárcsak 2009-es Red Bullhoz kerülésekor, most is azt várják tőle, hogy győzelemre vezesse a csapatot. Vettel szerint azonban nem lehet összehasonlítani a két kezdetet.

Vettel 2009-ben otthonra lelt a Red BullnálForrás: Darren Heath/Getty Images/Darren Heath Photographer Limted/Darren Heath Photographer

„Papíron bizonyára vannak dolgok, amelyek hasonlónak tűnnek, de a helyzet szerintem már most is más – nyilatkozta a négyszeres világbajnok az F1-insider.com-nak. – Különösen amiatt, mert most más szakaszában tartok a karrieremnek. Most jobb helyzetben vagyok, sokkal több a tapasztalatom, tisztább képet tudok alkotni. Emiatt nem lehet összehasonlítani a két kezdetet. Akkoriban nem volt meg az a tudásom, ami ma megvan, úgyhogy a megközelítésem teljesen más."

  Abból a szempontból viszont hasonló lehet az Aston Martinhoz igazolás a Red Bullnál töltött évekhez, hogy Vettel a Ferrari átpolitizált közege után ismét nyugodtabb légkörbe kerülhet.

„Minden a tiszteletről és arról szól, ahogyan összetartunk. Mindenkinek értékeljük a tehetségét és nem mutogatunk ujjal senkire – vázolta fel a csapat filozófiáját Otmar Szafnauer csapatfőnök. – Arra bátorítjuk az embereket, hogy tanuljanak a hibáikból. Mindannyian egy irányba húzunk és jó légkört teremtünk, olyan kultúrát, amelyben nem hibáztatjuk azt, aki hibát követ el. Ez vonatkozik a versenyzőkre is. Sebnek tetszeni fog ez, és biztos vagyok benne, hogy ki fog virágozni."

Mindenki azt várja, visszatér-e Vettel önbizalmaForrás: Aston Martin Cognizant Formula One Team

Arra a kérdésre, hogy mennyire fontos neki érezni, hogy megbíznak benne, akárcsak régen a Red Bullnál, Vettel sem tagadta, hogy az ilyen környezet csak pozitívan hathat egy pilótára. „Mindenki más, de valószínűleg mindenki szeret olyan környezetben dolgozni, amelyben az emberek kiállnak egymásért és a másikért dolgoznak. Az Aston Martinnál természetesen még sok az új arc, de magabiztos vagyok azt illetően, hogy működni fog a dolog. Mindig nyitottnak kell lenni az új dolgok iránt. Sok új embert, új munkamódszert, új megközelítést fogok megismerni. Nem lenne tanácsos azt gondolni, hogy kizárólag az én módszerem a helyes."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK