A Mercedes nem fenyegeti Hamiltont, de még nem jutott dűlőre vele

Forma-1, Emilia-Romagna Nagydíj, Toto Wolff, Lewis Hamilton, Mercedes
IMOLA, ITALY - OCTOBER 30: Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP and Mercedes GP Executive Director Toto Wolff walk in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on October 30, 2020 in Imola, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Toto Wolff, a Mercedes Forma-1-es istállójának csapatfőnöke részleteket árult el arról, hogy hol tartanak a tárgyalások Lewis Hamiltonnal, és van-e tervük arra az esetre, ha a hétszeres világbajnok nem marad a csapattal.

Továbbra is lázban tartja a világot és az F1-es közvéleményt Lewis Hamilton szerződéshosszabbításának ügye. A hétszeres világbajnok előző kontraktusa a tavalyi év végén lejárt, újat pedig továbbra sem kötött a Mercedesszel. Miközben mindenki azt találgatja, hogy mikor kerülhet pont Hamilton jövőjének végére, és benne van-e a pakliban, hogy az F1 történetének legsikeresebb versenyzője visszavonul, Toto Wolff némi információval szolgált a kérdésben.

Wolff kitart amellett, hogy folytatni akarják a közös munkát Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

A Mercedes csapatfőnöke az ORF-nek adott interjút, amelyben természetesen nem kerülhette el a Hamilton szerződéshosszabbítását firtató kérdéseket.

Szavaiból kiderült, hogy továbbra sincs megállapodás a versenyzővel, és lehet, hogy március közepéig nem is lesz.

„Ahogy általában a tárgyalásoknál lenni szokott, különböző álláspontról indultok. Ez meglehetősen normális.

– mondta Wolff, aki vélhetően a március 12-i bahreini tesztelésre, és nem a hónap végi szezonnyitó versenyre gondolt.

Ennél korábbi határidőt azonban nem szabtak meg, árulta el az osztrák üzletember. „Nincs határidő. Az ügyvédek keményen dolgoznak, természetesen nem könnyítjük meg az életüket, amikor mindketten őrült módon egyeztetünk Zoomon és folyamatosan csavart labdákat küldünk nekik. Ő most az USA-ban van, én pedig itt. Előbb-utóbb véglegesíteni fogjuk a szerződést."

Hamilton főként sífutással edz, miközben elmondása szerint csak vizet iszik, odafigyel a diétájára, és azon van, hogy géppé változtassa a testét

Hamilton rendszeresen posztol az Instagramján arról, hogy miként készül az Egyesült Államokban, a hosszabbítással kapcsolatban azonban nem árult el semmi. Wolff ezeket a videókat nem nézi, mivel nincs fent az Instagramon, de örül neki, hogy Hamilton intenzíven készül a közelgő szezonra.

Amíg azonban a hétszeres világbajnok egy másik földrészen tartózkodik, a csapatfőnök állítása szerint nem fog megszületni az új szerződés.

„Egy napon elő fogjuk venni a töltőtollat, de ha nem látjuk egymást, nehéz bármit is aláírni" – jelentetet ki Wolff.

Ez annyiból érdekes kijelentés, hogy Helmut Marko korábbi, Sergio Pérez szerződtetésével kapcsolatos nyilatkozatában elmondta, manapság már nem kell találkozni a szerződések aláírásához, elektronikus formában is meg lehet ejteni azt.

Russell érkezése egyelőre nem téma Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Wolff reagált a Hamilton leváltásával kapcsolatos pletykákra is, sajtóhír szerint ugyanis a Daimler adott esetben a jóval olcsóbb, a tavalyi Bahreini Nagydíjon az istálló színeiben bizonyító George Russellt ültetné Hamilton helyére. Felmerült az is, hogy a tárgyalások során a fiatal brit jó teljesítményének felemlegetésével tartják sakkban a hétszeres világbajnokot, aki állítólag túl nagy fizetési igényekkel állt elő.

A Mercedes csapatfőnöke most tagadta, hogy ilyesmi valaha megtörtént volna.

„Már megfenyegettem Lewist azzal, hogy én fogok a helyére ülni, csak rám kell szabni az autót, ez az egyetlen probléma – viccelte el elsőre az arra vonatkozó kérdést, hogy van-e B-tervük arra az esetre, ha nem sikerül megállapodni. – Igen [csak idő kérdése az aláírás].

Tudtuk, hogy közösen akarjuk folytatni, most csak meg kell egyezni a szerződést illetően."

Wolffon is átment a vírus Forrás: Getty Images/Xpb Images

Wolff azt is elárulta, hogy Hamiltonhoz és több más pilótához és Forma-1-ben dolgozó személyhez hasonlóan ő is elkapta a koronavírust, így a csapatfőnökök közül elsőként esett át a fertőzésen.

Szerencsére nem voltak tüneteim, hiszen rosszra is fordulhatott volna a helyzet" – nyugtatott meg mindenkit arról, hogy már nem fertőzött.