Vágólapra másolva!
Nem minden nap hívja fel az embert a Ferrari, hogy arról érdeklődjön, nincs-e kedve a patinás olasz Forma-1-es istállónál versenyezni, Carlos Sainz mégis visszafogottan fogadta, amikor a Scuderia felvette vele a kapcsolatot.

Már nem kell sokat várni rá, hogy Carlos Sainz élesben is bemutatkozzon a Ferrari pilótájaként. A 26 esztendős spanyol versenyzőnek tavaly sikerült az, amiről szinte minden Forma-1-es pilóta álmodik: leszerződött a sportág történetének legsikeresebb és legnagyobb múltú istállójához. A McLarentől érkező versenyző elmondta, eleinte nem akarta belelovalni magát abba, hogy a Scuderiának fog vezetni, a júliusra tolódott tavalyi szezonkezdet azonban végül csak elérte nála, hogy izgalomba jöjjön.

Egy évvel ezelőtt Sainz még próbált nem azzal foglalkozni, hogy a Ferrari pilótája lehet Forrás: Ferrari

Egy korábbi interjúban Sainz a Real Madridhoz hasonlította a Ferrarit, és valóban hasonló érzés lehet egy F1-es pilótának az, amikor Maranellóból hívják fel, mint amikor egy futballista a királyi gárdától kap megkeresést. A spanyol pilóta elárulta, eleinte nem is nagyon akart örömködni, hiszen nem tudta, hogy rajta kívül hány pilótát szemelt ki a patinás olasz csapat.

– nyilatkozta az Autosportnak. – Ilyenkor az ember arra gondol, hogy bizonyára sok versenyzővel beszélnek, úgyhogy próbáltam nyugodt maradni. Próbálok mindig a jelenre fókuszálni. A karanténidőszak alatt azonban nem tudtam mit csinálni, nem tudtam sok mindenen agyalni, úgyhogy elkezdett jobban izgatni a dolog, egyre lelkesebbé váltam. Abban az időszakban egyszer csak nagyon felgyorsultak az események."

Május 12-én bombaként robbant a hír, hogy Vettel a 2020-as szezon végén távozik a Ferraritól, a maranellóiak 48 órával később pedig Sainzot is bejelentették, mint a négyszeres világbajnok utódját. A spanyol az ezutáni időszakban még nem kellett nyilvánosság elé álljon, hiszen a szezon csak július elején, Ausztriában indult el, arra azonban fel volt készülve, hogy ott már nem kerülheti el a kérdéseket.

Sainznak Ausztriában muszáj volt szembenéznie a Ferrarihoz szerződésével kapcsolatos kérdésekkel Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Bryn Lennon

„Amikor aláírsz a Ferrarihoz, tudod, hogy mi következik a médiafigyelem szempontjából. A karantén közepén voltam, de tudtam, hogy Ausztriába érkezve sok kérdést fogok kapni. Abban az időszakban fel voltam rá készülve, hogy nagy lesz a médiaérdeklődés, különösen Spanyolországban.

Sainz és a McLaren ugyanakkor törekedett arra, hogy amilyen gyorsan csak lehet, maguk mögött hagyják a ferraris szerződéssel kapcsolatos dolgokat, és utolsó közös idényükkel foglalkozzanak.

„Nagyon gyorsan leült a sztori, mert a McLarennel közösen biztosítottuk, hogy ne tápláljuk a dolgot, hanem a jelenre koncentráljunk. Nem akartuk, hogy további híreket generáljanak az átigazolással kapcsolatban, hanem az előttünk álló nagyon fontos évre akartunk fókuszálni. Szerintem ez igazán jól sikerült. A kapcsolatunk mindig nagyon nyitott és nyugodt volt, ezért soha nem éreztem, hogy nagy teher nehezedne a vállaimra, vagy nagy lenne rajtam a nyomás" – ecsetelte Sainz.

Már az első szimulátoros napon is túl van

A spanyol pilóta azután, hogy decemberben megismerkedett új csapatával, múlt hét pénteken először próbálhatta ki a maranellóiak szimulátorát. „Üdvözlök mindenkit Maranellóból! Végre itt vagyok és a mérnökökkel, valamint az itteni emberekkel dolgozom. Olyan sok új arcot ismertem meg, új nevet tanultam. Nehéz lesz mindenkire azonnal emlékezni, de menni fog" – tűnt fel Sainz a Ferrari által a közösségi médiás felületein közzétett videóban.

Sainz bejelentkezése Maranellóból

„Azt hiszem, hogy hat és fél órányi megbeszélésen vagyok túl. Biztató volt látni, hogy mindenki milyen keményen dolgozik az idei szezon előtt. Ma először fogom tesztelni az autót a szimulátorban, majd elkezdem megosztani a visszajelzéseimet a mérnökökkel. Köszönöm mindenkinek a támogatást, hajtani fogunk tovább, hamarosan találkozunk!"