Társoldalunk:
Hírlevél

Az Alpine-nál folytatja a Suzuki MotoGP-csapatának egykori főnöke

2021.01.17. 11:18

Az Alpine hivatalosan is megerősítette, hogy Davide Brivio az F1-es csapatnál fog tevékenykedni. Az olasz szakember pontos szerepkörét később fogják tisztázni, annyi biztos, hogy a márka első emberének, Laurent Rossinak fog jelenteni.

Beigazolódott, amit pár hete már sejteni lehetett, és az Alpine F1-es csapata szerződtette Davide Briviót. Az olasz szakember legutóbb a Suzuki MotoGP-istállójának volt a csapatfőnöke, de nemrég távozott, azóta pedig szinte biztos volt, hogy az újjászervezett enstone-i alakulatnál fog kikötni. 

Az Alpine hivatalosan is bejelentette Brivio érkezésétForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mirco Lazzari Gp

A csapat szűkszavú közleményéből kiderül, hogy Brivio pontos szerepkörét később fogják meghatározni. Egyelőre annyi biztos, hogy Laurent Rossinak fog jelenteni, aki az F1-es csapat mellett az egyéb motorsport-tevékenységeket és a sportautókat felügyeli. A korábbi értesülések szerint az 57 éves szakember ügyvezetőként fog dolgozni.

Brivio 20 évet töltött a MotoGP-ben, miután 2001-ben a Yamahához került. 2004-ben a csapat leigazolta Valentino Rossit, akivel négy világbajnoki címet nyertek. 2010-ben követte az olasz versenyzőt, aki a Ducatihoz igazolt.

2013-ban a Suzukihoz szerződött, és közreműködésével a japán gyártó 2015-ben visszatért a MotoGP küzdelmeibe. Legnagyobb sikerüket tavaly érték el, amikor Joan Mir révén megnyerték az egyéni világbajnoki pontversenyt.

Brivio korábban dolgozott a Renault csoport jelenlegi vezérigazgatójával, a szintén olasz Luca de Meóval, aki a Yamahát szponzoráló FIAT-nál vállalt szerepet. A cég első embere ezzel folytatja a márka, illetve az F1-es istálló újjászervezését, hiszen nemrég Cyril Abiteboul távozott a csapatfőnöki székből, valamint Jerome Stoll sem tagja már az igazgatótanácsnak.

Luca de Meo folytatja az átszervezéstForrás: XPB / James Moy Photography Ltd

Az Alpine idén fog bemutatkozni az F1-ben, nemrég be is mutattak egy festést, ami azonban a szezonkezdetre változni fog. A hagyományosan inkább a ralizásban és hosszútávú versenyeken sikeres márka nevét felvevő alakulat ezzel együtt továbbra is a Renault gyári csapatának tekinthető.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK