Társoldalunk:
Hírlevél

Főnöke szerint itt lenne az ideje, hogy ne csak Räikkönen legyen vezér az Alfa Romeónál

2021.01.16. 12:00

Harmadik teljes Forma-1-es szezonjában lassan magára kellene vállalnia a vezér szerepét Antonio Givonazzinak, aki ebben a tekintetben is felnőhetne Kimi Räikkönen mellé.

Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo F1-es istállójának csapatfőnöke úgy érzi, lassan itt lenne az ideje, hogy a Kimi Räikkönennél 14 évvel fiatalabb Antonio Giovinazzi is elkezdje csillogtatni eddig kevéssé látott vezetői erényeit, és több mindenben vállaljon felelősséget. A francia szakember ezzel együtt elégedett az olasz pilóta fejlődésével, aki saját maga is úgy érzi, jó munkát végzett tavaly.

Giovinazzi eddig még nem bizonyította, hogy jobb lenne a veterán RäikkönennélForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Charles Coates

Első közös idényükben még nagyon kikapott tőle, tavaly azonban már egálban volt Kimi Räikkönennel az idén harmadik teljes F1-es szezonját kezdő Antonio Giovinazzi, aki kisebb meglepetésre megtarthatta ülését az Alfa Romeónál. Az olasz pilóta az időmérőkön is fejlődött és 9-8-ra felülmúlta a 2007-es világbajnokot, miközben mindketten egy-egy alkalommal jutottak be a Q3-ba. Főnökük azonban úgy érzi, van még miben fejlődnie fiatalabb pilótájának.

„A következő lépés szerintem az, hogy következetesebbé váljon a versenyeken. Egy ideje már lépdel előre, minden téren fejlődik. Valószínűleg abban is kell neki, hogy egy kicsit a saját vállára vegye a csapat vezetését és képes legyen felvállalni néhány döntést. De úton van efelé, versenyről versenyre fejlődik. Magabiztos vagyok 2021-et illetően. Ha megnézzük 2019-et, Kimi pontjainak egyharmadát szerezte és hatszor győzte le őt az időmérőkön. Most pedig már egy szinten vannak, ugyanannyi pontot gyűjtöttek és kiegyenlített a kettejük közti állás az időmérő tekintetében is."

Az olasz pilóta úgy érzi, nem volt rossz 2020-as szezonjaForrás: Getty Images/2020 Getty Images/Mark Thompson

Noha Giovinazzi teljesítményét nem a legkönnyebb megítélni, hiszen mégiscsak egy 41 éves, a csúcson jócskán túllevő Räikkönen ellen kell bizonyítania,

ő mindenesetre úgy érzi, 2020-ban több dologban, például a rajtokban is sikerült komoly előrelépést elérnie.

„A jelenlegi autók és az előzési nehézségek miatt ha az ember jó rajtot vesz és jó az első köre és pozíciókat nyer, akkor utána sokkal könnyebbé válik a versenye. Sokat szoktam videókat nézni a korábbi évekből, a rajtokat, fedélzeti kamerás felvételeket és a saját felvételeinket is. Ez elég jól bevált azt kell hogy mondjam. Igazán boldog vagyok a 2020-as szezonban elvégzett munkával, a jövőben is így fogom folytatni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK