Hungaroringi beszólása máig kísérti az USA-ba tartó Magnussent

Forma-1, Kevin Magnussen, Haas, Bahreini Nagydíj 2020, csütörtök
BAHRAIN, BAHRAIN - NOVEMBER 26: Kevin Magnussen of Denmark and Haas F1 talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Bahrain at Bahrain International Circuit on November 26, 2020 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Forma-1 mezőnyéből tavaly kiszorult Kevin Magnussen elismerte, nem érti, hogy vele kapcsolatban a közönség miért emlékszik még mindig arra, hogy a 2017-es Magyar Nagydíj után durván reagált Nico Hülkenberg kritikájára.

Összesen 120 nagydíj után a 2020-as szezon végén elhagyta a Forma-1 mezőnyét Kevin Magnussen, a 28 esztendős pilóta valószínűleg végleg búcsút mondott a világbajnokságnak, ahol a McLaren, a Renault és a Haas színeiben szerepelt, de az első nagydíján elért 2. helytől eltekintve nem tudott maradandót alkotni.

Magnussen pályafutása alighanem örökre véget ért a Forma-1-ben Forrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

A dán versenyző az egyik legkeményebben küzdő pilóta hírében állt, nem riadt vissza attól, hogy ellenfeleivel mostohán bánjon a pályán, ezzel olykor vitás esetekbe is keveredett. Nico Hülkenberggel híresen rossz volt a viszonya,

a német pilóta a 2017-es Magyar Nagydíj után egy interjú közben odalépett hozzá és gratulált neki, mert szerinte ő volt a legsportszerűtlenebb versenyző.

Magnussen ekkor élő adásban, durván visszaszólt ellenfelének, és a felek azóta sem beszélnek egymással. Hülkenberg tavaly már csak beugróként szerepelt az F1-ben és idén Magnussen sem állhat rajthoz, de hiába ért véget mindkettejük F1-es pályafutása, Magnussen továbbra sem tud megszabadulni ettől az ügytől.

„Ez a dolog Hülkenberggel a mai napig kísért – idézte a Motorsport-Total.com. – Szinte már idegesítő erről beszélni. Más dolgok maradnak emlékezetesek. Ez az ügy nagy figyelmet kapott, de nem erre fogok emlékezni a Forma-1-es pályafutásomból. Miért maradt ez meg az emberekben? Ezt nehezen értem meg, én olyan dolgokra fogok inkább emlékezni, amik a pályán történtek.”

Az egyik magyarázat az lehet, hogy még Magnussen szerint is egy idő után „lejárt lemez” kezd lenni, amikor egy pilóta maximum a pontszerzésért küzdhet a Forma-1-ben. Az Autosportnak elismerte, várja már, hogy az IMSA sportautó-bajnokságban ismét győzelmekért hajthasson a Ganassi-csapat színeiben.

Magnussen szombaton indul az USA-ba, előtte koraszülött kislánya érkezésének örült

„Nem vagyok szomorú azért, mert Abu-dzabiban volt az utolsó Forma-1-es versenyem. Hiányozni fog az autók vezetése és különösen a srácok a csapatból, de le sem tagadhatnám, hogy izgatott vagyok és várom a továbbiakat ahelyett, hogy szomorú lennék, mert nem lehetek az F1-ben – mondta. – Engem is beleértve mindenki be akar jutni a Forma-1-be, de egy idő után már a pontszerzés sem olyan izgalmas, ha az ember nem nyerhet versenyeket.”

„A Haasszal elég sokáig sikerült [a pontszerzés], de mostanában már nemigen. Az is csak egy lejárt lemez, amikor bejutunk a legjobb 10 közé. Ez nem lehet valós cél, ha az ember igazi győztes. Ez nem lesz igazi elégtétel.”

A dán pilóta a héten ünnepelte kislánya, Laura születését, január 30-31-én pedig a korábbi győztes, Renger van der Zande oldalán a Daytonai 24 órás versenyen indul a Chip Ganassi Racing által nevezett Cadillac DPi-V.R. volánja mögött.