Társoldalunk:

Hungaroringi beszólása máig kísérti az USA-ba tartó Magnussent

2021.01.15. 12:54

A Forma-1 mezőnyéből tavaly kiszorult Kevin Magnussen elismerte, nem érti, hogy vele kapcsolatban a közönség miért emlékszik még mindig arra, hogy a 2017-es Magyar Nagydíj után durván reagált Nico Hülkenberg kritikájára.

Összesen 120 nagydíj után a 2020-as szezon végén elhagyta a Forma-1 mezőnyét Kevin Magnussen, a 28 esztendős pilóta valószínűleg végleg búcsút mondott a világbajnokságnak, ahol a McLaren, a Renault és a Haas színeiben szerepelt, de az első nagydíján elért 2. helytől eltekintve nem tudott maradandót alkotni.

Magnussen pályafutása alighanem örökre véget ért a Forma-1-benForrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

A dán versenyző az egyik legkeményebben küzdő pilóta hírében állt, nem riadt vissza attól, hogy ellenfeleivel mostohán bánjon a pályán, ezzel olykor vitás esetekbe is keveredett. Nico Hülkenberggel híresen rossz volt a viszonya, a német pilóta a 2017-es Magyar Nagydíj után egy interjú közben odalépett hozzá és gratulált neki, mert szerinte ő volt a legsportszerűtlenebb versenyző.

Magnussen ekkor élő adásban, durván visszaszólt ellenfelének, és a felek azóta sem beszélnek egymással. Hülkenberg tavaly már csak beugróként szerepelt az F1-ben és idén Magnussen sem állhat rajthoz, de hiába ért véget mindkettejük F1-es pályafutása, Magnussen továbbra sem tud megszabadulni ettől az ügytől.

„Ez a dolog Hülkenberggel a mai napig kísért – idézte a Motorsport-Total.com. – Szinte már idegesítő erről beszélni. Más dolgok maradnak emlékezetesek. Ez az ügy nagy figyelmet kapott, de nem erre fogok emlékezni a Forma-1-es pályafutásomból. Miért maradt ez meg az emberekben? Ezt nehezen értem meg, én olyan dolgokra fogok inkább emlékezni, amik a pályán történtek.”

Az egyik magyarázat az lehet, hogy még Magnussen szerint is egy idő után „lejárt lemez” kezd lenni, amikor egy pilóta maximum a pontszerzésért küzdhet a Forma-1-ben. Az Autosportnak elismerte, várja már, hogy az IMSA sportautó-bajnokságban ismét győzelmekért hajthasson a Ganassi-csapat színeiben. 

Magnussen szombaton indul az USA-ba, előtte koraszülött kislánya érkezésének örült

„Nem vagyok szomorú azért, mert Abu-dzabiban volt az utolsó Forma-1-es versenyem. Hiányozni fog az autók vezetése és különösen a srácok a csapatból, de le sem tagadhatnám, hogy izgatott vagyok és várom a továbbiakat ahelyett, hogy szomorú lennék, mert nem lehetek az F1-ben – mondta. – Engem is beleértve mindenki be akar jutni a Forma-1-be, de egy idő után már a pontszerzés sem olyan izgalmas, ha az ember nem nyerhet versenyeket.”

„A Haasszal elég sokáig sikerült [a pontszerzés], de mostanában már nemigen. Az is csak egy lejárt lemez, amikor bejutunk a legjobb 10 közé. Ez nem lehet valós cél, ha az ember igazi győztes. Ez nem lesz igazi elégtétel.”

A dán pilóta a héten ünnepelte kislánya, Laura születését, január 30-31-én pedig a korábbi győztes, Renger van der Zande oldalán a Daytonai 24 órás versenyen indul a Chip Ganassi Racing által nevezett Cadillac DPi-V.R. volánja mögött.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK