Társoldalunk:

Charles Leclerc is koronavírusos

2021.01.14. 16:08

A Ferrari fiatal tehetségét, Charles Leclerc-t is megfertőzte a koronavírus. A monacói pilóta a korábban szintén megbetegedett Lewis Hamiltonhoz és Lando Norrishoz hasonlóan Dubajban járt.

Újabb F1-es pilóta, ezúttal Charles Leclerc produkált pozitív koronavírustesztet, erről a versenyző maga számolt be az Instagramon. A Ferrari pilótája nemrég Dubajban járt, korábban ott fertőződött meg Lewis Hamilton és Lando Norris is, a hétszeres világbajnok ezért kénytelen volt kihagyni a Szahíri Nagydíjat.

Leclerc-t is megfertőzte a koronavírusForrás: Getty Images/RUDY CAREZZEVOLI/Rudy Carezzevoli

„Rendszeresen megvizsgálnak a csapatom előírásai szerint. Sajnos megtudtam, hogy az egyik kontaktom pozitív lett, és rögtön önkéntes karanténba vonultam, mindenkit tájékoztattam, akivel kapcsolatba kerültem. Utána engem is teszteltek, és az eredmény pozitív lett.”

„Rendben vagyok, csak enyhe tüneteim vannak. Elkülönítve maradok a monacói otthonomban a helyi egészségügyi hatóság szabályzatának megfelelően. Vigyázzatok magatokra!” – írta közösségi oldalán a kétszeres futamgyőztes.

Az F1-es pilóták közül eddig Sergio Pérez, Lance Stroll, Lewis Hamilton, Lando Norris és Charles Leclerc produkált pozitív tesztet, Norris és Leclerc szempontjából öröm az ürömben, hogy van idejük a gyógyulásra és arra, hogy ismét formába lendüljenek, mert március 12-e előtt a pilótáknak nem kell versenyautóba ülniük.

Leclerc fertőzése viszont abból a szempontból nem jó hír, hogy a tavalyi év után ismét bizonytalanság övezi az F1-es szezon kezdetét, mivel Ausztrália és Kína a verseny elhalasztását kérte, és a többi rendező országban sem tudják egyelőre, hogy lehet-e majd közönséget fogadni a helyszínen.

Az F1-ben szigorú óvintézkedéseket kellett betartani, de a szezonok között ezeket nem lehet elvárniForrás: Getty Images/AP/Pool

Felmerült, hogy az idénynyitó előtt a Forma-1 teljes utazó közösségét beoltanák koronavírus elleni vakcinával, ez azonban a sokrétű nemzetiségi háttér miatt egyelőre nehezen tűnik kivitelezhetőnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK